Seimo narys Petras Gražulis įregistravo įstatymo projektą, kuriuo siūloma visiems sporto ir sveikatinimo pasaugų teikėjams taikyti nulinį PVM tarifą.

Sveikas gyvenimo būdas, sportas, sveikatos profilaktika, rekreacija yra efektyvios priemonės gerinant gyventojų sveikatą. Didėjant kainoms, šios paslaugos tampa per brangiomis didelei daliai gyventojų, o valstybė turi galimybę netaikydama PVM šioms paslaugoms, jas ženkliai atpiginti“ – teigia Seimo narys P. Gražulis.

Pasirinkdami sveiką gyvenimo būdą ir sportą, gyventojai plačiau naudotųsi sporto ir sveikatinimo paslaugomis. Tokiu atveju jie mažiau sirgtų, mažėtų sveikatos apsaugos išlaidos, didėtų užimtumas, mažėtų nusikalstamumas, ypač jaunimo tarpe“, – akcentavo Seimo narys.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme PVM neapmokestinamos tik pelno nesiekiančių juridinių asmenų teikiamos su kūno kultūra ir sportu susijusios paslaugos: teisės dalyvauti kūno kultūros arba sporto renginyje suteikimas ir paslaugos, teikiamos kūno kultūros ir sporto dalyviams, tiesiogiai susijusios su jų dalyvavimu, t. y. teisės naudotis kūno kultūrai ir sportui pritaikytomis patalpomis, teritorijomis ir (arba) inventoriumi suteikimas, kūno kultūros ir sporto dalyvių treniravimo ir kitos panašios paslaugos.

 

Šaltinis

https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAP/3fd696e08d1d11eea791d94269904d9b

 171 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes