Seimo Antikorupcijos komisijai rengiantis svarstyti Justo Džiugelio galimus ryšius su lošimų bendrovėmis, socialdemokratai primena, kad klausimai dėl verslo lobistų poveikio šiam konservatoriui – ne nauji, todėl staigus konservatorių nusivylimas kolega neatrodo nuoširdus.

Dar praėjusių metų pradžioje socialdemokratai kreipėsi į Seimo etikos sargus. „Tąkart profesinės sąjungos atkreipė dėmesį, kad J. Džiugelio pateiktos rekomendacijos dėl darbuotojų iš užsienio įleidimo į Lietuvą sutampa su verslo lobistų tekstais. Prašėme Seimo etikos sargų įvertinti, ar verslo lobistai padarė įtaką tų rekomendacijų teksto rengimui, ar J. Džiugelis savo viešais pasisakymais neklaidino visuomenės.

Tuomet kilo daug klausimų dėl to, kad J. Džiugelis labai skubino rekomendacijų patvirtinimą, nepaisydamas procedūrų ir kitų Seimo narių kritikos. Todėl prašėme etikos sargų įvertinti, ar tvirtinant darbo grupės išvadas nebuvo pažeistas Seimo statutas. Bet konservatoriai nematė problemos“, – primena Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė.

Pasak parlamentarės, J. Džiugelio rengtų rekomendacijų pagrindinė mintis buvo ta, kad Lietuva neišgyvens be įvežtinės pigios darbo jėgos. „Kėlėme klausimą: kas padiktavo tokias rekomendacijas? Ir štai išaušo diena, kai patys konservatoriai priversti kelti klausimą dėl savo kolegos galimų ryšių su verslo lobistais“, – pažymi socialdemokratų seniūnė.

Trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisija imsis klausimo dėl J. Džiugelio galimų ryšių su lošimų bendrovėmis ar jų atstovais. Valdantieji konservatoriai spaudžia J. Džiugelį trauktis iš Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pareigų paaiškėjus, kad jį konsultavęs asmuo tuo pat metu teikė paslaugas Nacionalinei lošimų ir žaidimų verslo asociacijai, o vėliau tapo Atsakingo lošimų verslo asociacijos vadovu. Tuo metu J. Džiugelio darbotvarkėje atsirado su lošimais susijusių temų.

 239 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes