Paskutinę keliamųjų metų vasario dieną posėdžiavusi Kretingos rajono savivaldybės taryba tik po pietų pertraukos ėmėsi svarstyti iš anksto skelbtus darbotvarkės klausimus. Iki tol virė karštos politikų diskusijos dėl planuojamos metanolio ir vandenilio gamyklos statybos Darbėnuose. Prisiekė naujas tarybos narys, pakoreguota savivaldybės tarybos Kolegijos sudėtis.

Anksčiau iš pareigų atsistatydinęs savivaldybės administracijos direktorius Povilas Černeckis tapo savivaldybės tarybos narys. Jis prisiekė vasario 29 dieną.

Kadangi nuo vasario 21 d. savivaldybės administracijos direktorės pareigas pradėjo eiti Vilma Preibienė, vadovaujantis galiojančiais teisės aktais ji turėjo tapti ir savivaldybės kolegijos nare.

Tarybos narys P. Černeckis pareiškė, kad jis dirbs Jungtinėje frakcijoje, taip pat bus Ūkio, kaimo ir aplinkosaugos komiteto narys.

Kretingiškių tribūnoje kalbėjęs senolis Vytautas Jasaitis piktinosi, kad policija visiškai nereaguoja į jo pateiktą filmuotą medžiagą, kaip kažkoks asmuo mokiniams galimai pardavinėja narkotines medžiagas. Jis kritikavo savivaldybės administraciją, kad spaudoje neviešina planuojamų posėdžių darbotvarkes, jų laiką.

Vėliau tribūną perėmęs aktorius Vytautas Kupšys kalbėjo apie Darbėnų grožį ir meilę savo gimtinei. Jis akcentavo, kad sprendimas dėl metanolio gamyklos Darbėnų pašonėje yra tik savivaldybės tarybos rankose.

Prieš gamyklą Darbėnuose dar kalbėjo ir Žemaičių partijos rajono pirmininkas Julius Metrikis. Jis teigė, kad žygiams prieš gamyklos statybą bus pasitelktas generolas Valdas Tutkus ir Seimo narys Mindaugas Puidokas.

Aistringą kalbą prieš numatomą gamyklos statybą pasakė ir Seimo narys Antanas Vinkus. Jis akcentavo, kad Strateginiame Kretingos rajono vystymo plane niekur nėra jokios kalbos apie chemijos pramonės vystymą. Jo pagrįstai keltas klausimas – o kodėl tie danų investuotojai tokios gamyklos nestato pas save, – kol kas lieka be atsakymo. Be to, Kretingos rajono vystymo strategija – rekreacijos ir turizmo paslaugų vystymas. Chemijos gigantas jūros pašonėje visai nubrauktų panašius rajono planus.

Baigiantis tarybos posėdžiui meras Antanas Kalnius pagarsino du protokolinius sprendimus. Vienas jų lietė Kelių direkcijos prašymą, kad savivaldybės taryba prioritetų tvarka ir atitinkamais balais įvertintų žvyruotų kelių atkarpas, numatomas asfaltuoti. Kelių direkcija Lietuvoje vykdo žvyruotų kelių asfaltavimo programą, tad prašo savivaldybių nurodyti jų teritorijose esančių žvyrkelių svarbą ir prioritetus.

Taryba patvirtino savivaldybės administracijos pateiktus prioritetus. Pirmoje vietoje būtų kelias Kartena-Kalniškiai-Anužiai, antroje vietoje – Vėžaičiai-Mikoliškiai-Kartena (3,8 km), trečioje – kitas to paties kelio 6,1 km ruožas, ketvirtoje – taip pat to paties kelio 1,6 km ruožas, o penktoje – 3,7 km kelio Darbėnai-Vaineikiai-Kirmindvaris ruožas.

Netikėtos, neplanuotos 121,2 tūkst. eurų išlaidos turės būti skirtos M. Daujoto mokyklos stogo remontui. Pasirodė, kad palyginti neseniai – 2008 metais, – renovuoto stogo konstrukcijos jau supuvusios, o mokykla didžiulėse palėpėse planuoja įrengti patalpas. Kaip teigė tarybos narys Tomas Abelkis, statybininkų broką jis pastebėjęs jau anksčiau, nes jo akimis žiūrint, buvo neteisingai suklotos izoliacinės medžiagos. Vietoje to, kad jos praleistų patalpose besikaupiančią drėgmę, kita puse paklota izoliacinė plėvelė davė priešingą poveikį: kaupė drėgmę ir pūdė medines stogo konstrukcijas. Tokį broką visiškai pražiopsojo statybų techninė priežiūra. Tad taryba pritarė, kad būtų pradėtas viešas darbų rangos pirkimas.

 310 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes