Petrė Iešmontienė pirmadienio rytą rado nusiaubtą gėlių kioskelį. Aisto Mendeikos nuotr.

Kretingą užgriuvo keistos vagystės. Kodėl keistos? Nes stebina vagių taikinys. Sekmadienio naktį vagišiai įsilaužė į du gėlių kioskelius Kretingoje šalia kapinių. Vagys išnešė darbo knygutes, darbuotojų striukes ir 108 tuščius vokelius.

Migruojantys vagišiai
Vagišiai kol kas nėra sugauti, bet, kaip laikraščiui pasakojo Kretingos policijos komisaras Arūnas Pužauskas, šie „neatrodo vieni iš rimčiausių ir jų pavogtas turtas, sakykim taip – nėra labai vertingas“.
„Taigi, manome, kad tai – ne paskutinės tokios vagystės“, – sakė A. Pužauskas.

Komisaras paaiškina, kad šie vagišiai tikriausiai yra keliaujantys, mat pastarąją savaitę panašūs atvejai užfiksuoti ir kituose miestuose, pavyzdžiui, Tauragėje.


„Darau prielaidą, kad tai gali būti asmenys, atvykę iš pataisos namų, galbūt paprasčiausiai neturintys ko valgyti. Gal yra girdėję, kad darbuotojams atlyginimai buvo mokami vokeliuose, tad ten tikėjęsi atrasti pinigų… Bet tai – tik žmogiškas pamąstymas, situacija yra tiriama. Ir daugiau žinių turėsime, kai juos sugausime“, – sakė pareigūnas.

Komisaras pabrėžė, kad vagys bando įsilaužti į atokesnes, mieste mažiau stebimas, mažiau apšviestas vietas, tad apsaugos priemonėmis reiktų susirūpinti būtent jų savininkams.

Kėsinosi ir į kebabines
Įvykio vietoje „Švyturio“ kalbinta vieno apvogto kioskelio darbuotoja, nenorėjusi viešai prisistatyti, stebėjosi, kad vagys nusitaikę į tokį objektą: „Nu ką gi čia gali paimt? Žvakes? Gėles? Kad taip laužtis, vis tiek kaip mes su kolegomis pasikalbam, jie turi būt kvaili ir drąsūs… Visiškai sutinku su policijos nuomone, kad čia tik laiko klausimas, kada vagišiai papuls“.

Moteris sakė taip pat girdėjusi, kad praėjusią savaitę bandyta įsilaužti ir kebabines: „Į vieną tik bandė, į kitą įsilaužė… Matyt, taikosi į nuošalesnes vietas? Bet vis tiek ir čia žmonės pravažiuoja net ir tamsesniu paros metu. Kas nors užmatys, gal kažkam užklius. O pati nebijau. Ko čia bijot, jie juk dieną neis. Na, jei jau eitų dieną vogti, visai turėtų būti…“

Suniokojo gėles
Kitoje kelio pusėje esančio taip pat apvogto kioskelio darbuotoja Petrė Iešmontienė buvo kiek labiau sunerimusi. Mat čia liko ir įsilaužimo žymių: pradraskyta metalinė tvora, išstumtas visas langas, o viduje išvartytos gyvos gėlės.

Nuo vagišių nukentėjo ir šis kioskas. Aisto Mendeikos nuotr.

„Aš pirmadienio ryte pati ir atradau viską. Atsirakinau kioskelį, žiūriu – nuo lentynų gėlės nuvartytos, ant žemės guli lelijos aplaužytos, viskas išvartyta toje kioskelio pusėje, kur yra langas. Ant žemės pilna vandens… Aš labai išsigandau, užklupo toks drebulys iš išgąsčio. Puoliau skambinti vadovei, tuomet atvykusi ji nuramino mane, kad nuostoliai nėra dideli, tačiau visą dieną po to, kaskart įeinant žmogui, krūpteldavau. Labai bijojau. Na, bet šiandien jau po truputį atsigaunu, jau ramiau“, – antradienį su „Švyturio“ komanda kalbėdama jau šypsojosi pardavėja.
„Švyturio“ redakcija ir komisariatas ragina visus Kretingiškius ir kaimelių gyventojus būti atsargius ir budresnius.
Saugokime savo daiktus ir turtą, rakinkime duris. Jei yra galimybė, nepalikime neapšviestų prekybos vietų, kioskelių, kebabinių, mažų parduotuvėlių esančių nuošaly. Saugokim save ir vieni kitus, bet nesibaiminkim.

 6,543 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes