Vienintelis visoje Nacionalinėje krepšinio lygoje visas rungtynes išvykose žaidžiantis „Kretingos“ krepšinio klubas po įtemptos ir permainingos kovos Šakiuose rezultatu 90-84 „patiesė“ vietos „Vyčio“ ekipą. Tai buvo 10 kretingiškių pergalė šiame sezone, leidusi išsaugoti 11 vietą turnyrinėje lentelėje.
Geras startas paklojo pergalės pamatus
Rungtynės Šakių sporto centro salėje prasidėjo didele sparta ir praktiškai be ginybos. Ypatingai sėkmingos pirmosios dešimt susitikimo minučių buvo kretingiškiams, kurie pelnė net 31 tašką ir kėliniui pasibaigus pirmavo rezultatu 31-23.
Antrasis kėlinys jau klostėsi visiškai lygiai, abi komandos sumažino žaidimo tempą ir daugiau žaidimą grindė pozicinėmis atakomis. Visgi, nors ir nedidelę, persvarą sužaidus du kėlinius išlaikė „Kretingos“ krepšininkai ir į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudami 51-45.
Po ilgosios petraukos ant parketo ir toliau vyko lygi kova. Abi komandos savo žaidimą ir toliau grindė pozicinėmis atakomis, o esant galimybei nevengė ir greito žaidimo. Kiek sėkmingiau ketvirčio pabaigoje sužaidė „Kretingos“ ekipa. Prieš lemiamas dešimt rungtynių minučių turėjo 8 taškų persvarą.
Paskutiniame kėlinyje aikštėje vyko tikras „nervų karas“. Jame netrūko netikslių metimų, klaidų bei neteisingų sprendimų. Toks scenarijus puikiai tiko mūsų miesto ekipai, kuri išlaikė pergalingą persvarą ir šventė pergalę rezultatu 90-84.
„Kretingos“ ekipoje rezultatyviausiai rungtyniavo 18 taškų surinkęs Rytis Zabita, 15 taškų pridėjo Ignas Daukšys, 14 taškų pelnė Eimantas Žilius, 13 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų į savo sąskaita įsirašė komandos kapitonas Domininkas Matutis, kuris tapo naudingiausiu rungtynių žaidėju.
„Vyčio“ komandoje sėkmingiausiai rungtyniavo du priekinės linijos žaidėjai: 18 taškų surinkęs Marijus Užupis ir 16 taškų pelnęs Aurelijus Pukelis.

Pasidžiaugė vyrų kovingumu
Savo vyrų parodytu žaidimu rungtynėse Šakiuose liko patenkintas ir „Kretingos“ krepšinio klubo vyriausiasis treneris Arimantas Mikaločius. Jo teigimu, žaidėjai šį kartą parodė puikią energiją nuo pirmos rungtynių minutės, o pergalę visos ekipos vardu skyrė komandos „veteranui“ Aidui Viskontui.
„Pagaliau pradėjome rungtynes su gera energija ir tinkamu kovingumu, o tai mūsų komandai yra labai svarbu. Daug rungtynių šiame sezone pralaimėjome jau pirmoje rungtynių pusėje, kai leisdavome varžovams įsibėgėti. Tikrai noriu pasidžiaugti vyrų atsidavimu ir įdėtomis pastangomis. Pergalę visos komandos vardu norime paskirti Aidui Viskontui kuris šiandien negalėjo padėti mums šioje dvikovoje“, – savo nuomone pasidalino treneris.

Arenos neaplenkė „gamtos išdaigos“
Šį ketvirtadienį turėjo įvykti dar vienerios „Kretingos“ rungtynės Nacionalinėje krepšinio lygoje. Likus keletui valandų iki rungtynių Palangos arenoje prieš vietos „Kuršių“ ekipą, dėl didelio vėjo ir lietaus prakiuro arenos stogas ir susitikimas, abiems ekipoms sutikus, buvo nukeltas. Ketvirtasis šiame sezone „pajūrio derbis“ įvyks vasario 21 dieną 19 valandą.
Visgi pagal tvarkaraštį „Kretingos“ ir „Kuršių“ ekipos turi rungtyniauti tarpusavyje jau šį šeštadienį ir pagal pasirodžiusią informaciją šios rungtynės turėtų įvykti. Tiesioginę susitikimo transliaciją nuo 16 valandos bus galima stebėti youtube oficialiame NKL kanale.

 17,833 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes