Orkait?je keptas starkis.

Orkait?je (kepimo rankov?je) keptas starkis su pada?u.

Reik?s: 

starkio (1 kg);

?iek tiek alyvuogi? aliejaus (?uviai aptepti);

3 ?iupsneli? prieskoni? ?uviai. Mano prieskoni? sud?tis: ?esnakai, krapai, raudonoji sald?ioji paprika, svog?nas, garsty?i? gr?deliai, juodieji pipirai;

1 citrinos;

pagal skon? druskos.

Garnyrui: 1,5 kg bulvi?, ?iek tiek alyvuogi? aliejaus, pagal skon? malt? juod?j? pipir?, ?iek tiek druskos.

PADA?UI: 2 galvos svog?n? 2 vienetai pomidor? 3 ?auk?tai grietin?s pagal poreik? vandens (kar?to) pagal skon? d?iovinta juoza?ol? pagal poreik? saul?gr??? aliejaus ?iek tiek druskos.

Pirmiausia pasiruo?kite stark?: nuskuskite ?uvies ?vynus. ?pjaukite ant ?ono paguldytos ir prispaustos ?uvies pilv?, prad?dami nuo uodegos ir kildami link galvos. Atv?r? pilv? atsargiai nedideliu peiliu i?pjaukite vidaus organus, pjaudami prie?inga kryptimi, t.y. nuo galvos link uodegos. Galiausiai nupjaukite galv?, pelekus.

I?skrosta ir nuplauta ?uvis jau paruo?ta marinavimui.

Stark? ?trinkite ?uvies prieskoniais ir druska. Pamarinuot? ?uv? susukite ? maistin? pl?vel? ir pad?kite ? ?aldytuv? valandai.

Garnyrui bulves nuskuskite, pjaustykite ? keturias dalis, ma?esnes – ? dvi, ap?lakstykite alyvuogi? aliejumi, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir palikite pasimarinuoti.

Citrinas supjaustykite grie?in?liais.

?uv? i?imkite i? pl?vel?s, ap?lakstykite alyvuogi? aliejumi, sud?kite dal? grie?in?liais pjaustyt? citrin? ? ?uvies pilv?. ?uv? ki?kite ? kepimo rankov?, sud?kite likusius citrin? grie?in?lius. U?ri?kite kepimo rankov?. D?kite ? skard?.

Bulves sud?kite ? skard? ?alia ?uvies.

Kepkite 180 C laipsni? ?kaitintoje orkait?je apie 50-60 min.

Pada?ui nulupkite ir supjaustykite kubeliais svog?nus. Pomidorus u?pilkite verdan?iu vandeniu, perliekite lediniu. Nulupkite odeles ir supjaustykite smulkiais gabal?liais.

?kaitintinkite keptuv? su aliejumi. Pakepinkite svog?nus. Baigiant kepti svog?nams (kai jie tampa skaidr?s), sud?kite pomidorus. Pa?utinkite. Sud?kite grietin?, skieskite kar?tu vandeniu (pada?as turi b?ti grietin?s tir?tumo). Pabaigoje berkite druskos ir juoza?ol?s.

Tiekite ?uv? ir bulves su pada?u.

?is kiekis skirtas 6-7 porcijoms.

Receptu su “?vyturio” skaitytojais dalijasi Gita Ingrida Stupelien?, Kretingos technologijos ir verslo mokyklos vyriausioji profesijos mokytoja. 

Laukiame ir J?s? m?gstam? recept?, net jei nesate profesionalas,-?! Receptus su nuotraukomis si?skite adresu redakcija@svyturiolaikrastis.lt 

 57,676 per?i?r? (-a)

80% Likes
20% Dislikes