Kepta anties kr?tin?l? su sald?i?j? bulvi? ko?e ir tra?ku?iais.

…Prie? kelet? met? Naujuosius sutikome Rygoje… Vakarieniaudama viename i? Rygos senamies?io restoran? “pasivogiau” recept? ? kepta anties kr?tin?l? su sald?iosios bulv?s ko?e ir tra?ku?iais… Pats ?efas, ?sp?ding? form? mil?inas Gunars, pris?d?s ?alia, kantriai ai?kino patiekalo paslaptis…

I? tikr?j? nelabai sud?tingas reikalas, ta?iau ?domiai ?i?risi ant ?ventinio stalo, gard?iai pamalonina pilv? ?vairi? skoni? ir fakt?r? deriniu… Gal panor?sit pa?vairinti savo Kal?d? ar Nauj?j? vakaro meniu…

 

Taigi ? puse sald?ios bulv?s suskutu dar?ovi? skustuku ir orkait?je d?iovinu apie valand? 130 laipsni?, tiesiog steb?kit, kada pasidarys tra?k?s…

Pusantros bulv?s i?kepiau orkait?je su saliero ?aknimi, svog?nais, ?esnak?liu, rozmarinu, pipiriukais, druskyte ir ?lakeliu aliejaus, po to sublenderiavau…

Antienos kr?tin?l?s jokiu b?du nemarinuokit, neprieskoniuokit, supjaustykit odel? kvadra?iukais ir d?kit ? labai ?kaitint? saus? keptuv? ir gerai apskrudinkit i? abiej? pusi?, tada padruskinkit, papipirinkit ir d?kit ? maksimaliai ?kaitint? orkait? 10-12 min…

Patiekdama padarau “lizd?” i? ko??s, dedu supjaustyt? antien?, u?barstau tra?ku?i?, papilu naminio a?traus spanguoli? pada?o: skoni? visa palet? ? s?ru, saldu, r?g?tu, a?tru… Fakt?ra visa ?manoma ? ko??, m?syt?, tra?ku?iai ? mink?ta, slidu, elastinga, trapu, tra?ku…

Ir vyno b?tinai, sodraus, tamsiai raudono, kok? m?gstate…

D?kojame palangi?kei Zinaidai Bru?ienei, kuri leid?ia pasidalinti jos receptais. Daugiau Zinaidos recept? ? Facebook grup?je “Zinos virtuv?je”. 

Laukiame ir J?s? recept? su nuotraukomis ? reklama@svyturiolaikrastis.lt

 74,893 per?i?r? (-a)

100% Likes
0% Dislikes