Kiaulienos ?onkauliai.

Orkait?je keptiems sultingiems kiaulienos ?onkauliukams 

 Reik?s: 1 kg kiaulienos ?onkauli?, 1 citrinos sul?i?, namie paruo?to arba parduotuv?je ?sigyto prieskoni? mi?inio, barbekiu pada?o.

Prieskoni? mi?iniui paruo?ti reik?s: 2 v. ?. rudojo cukraus, 2 a. ?. aitriosios paprikos milteli?, 2 a. ?. sald?iosios paprikos milteli?, ?iupsnelio druskos bei garsty?i? milteli?, 1 a. ?. d?iovint? raudon?li?, po pus? ?auk?telio ?esnak? milteli? ir malt? juod?j? pipir?.

Barbekiu pada?ui reik?s: 2 ?auk?teli? alyvuogi? aliejaus, pus?s svog?no, 1 ?esnako skiltel?s, pus?s puodelio obuoli? sidro acto, pus?s puodelio vandens, pus?s puodelio pomidor? pada?o, pus?s puodelio rudojo cukraus, 2 ?auk?teli? a?tri? garsty?i?, ?auk?telio Vor?esterio pada?o, 2 ?auk?teli? paprikos milteli?.

Pirmiausia paruo?kite pada??: keptuv?je ?kaitinkite aliej? ir pakepinkite smulkint? svog?n? bei ?esnak?, kol ?ie ?gaus auksin? atspalv?. Sud?kite visus likusius ingredientus ir kaitinkite, kol pada?as u?virs. Suma?inkite kaitr? ir vis pamai?ydami virkite pada?? apie 25 min., kol jis sutir?t?s. Paruo?t? pada?? galite naudoti ?onkauliams aptepti, patiekti jau su i?kepusiais ?onkauliais prie pasirinkto garnyro ar prie kito m?sos patiekalo.

?kaitinkite orkait? iki 150°C. ?onkauliai turi tur?ti ?iek tiek riebal?, ta?iau ne per daug. Jei riebalai dengia vis? ?onkauli? eil?, atsargiai pa?alinkite riebal? sluoksn? ? j? turi likti tiek, kad b?t? gra?iai pasiskirst? juostel?mis tarp raumen?. ?onkaulius ?trinkite citrinos sultimis ir prieskoni? mi?iniu. M?s? d?kite ant kepimo formos ir sandariai u?denkite folija, blizgan?ia puse ? i?or?. Kepkite 2?2,5 val., kol m?sa bus mink?ta ir lengvai atsiskirs nuo kaulo. I?traukite ?onkaulius i? orkait?s ir nupilkite susidarius? skyst?. Padidinkite orkait?s kart? iki 270°C, o tuo tarpu ?onkaulius aptepkite barbekiu pada?u ir dar 5 min. pa?aukite ? orkait?, kol gra?iai apskrus.

?Prie ?i? ?onkauliuk? puikiai tiks orkait?je keptos bulv?s bei ?vie?i? dar?ovi? salotos. Nesijaudinkite, jeigu pada?o paruo??te per daug ? barbekiu pada?as puikiai tiks patiekti jau su i?kepusiais ?onkauliais prie pasirinkto garnyro ar prie kito m?sos patiekalo?, ? sako maisto gamybos ekspert? Brigita Baratinskait?.

 

 101,271 per?i?r? (-a)

100% Likes
0% Dislikes