Senovin? Lietuvos dvar? burok?li? gira

Reikia:

10 l ?altinio vandens,

1 kg burok?li?,

0,5 kg medaus,

10 gvazdik?li?,

100 g namin?s juodos rugin?s duonos,

20  razin?.

Gamyba: burok?lius i?virti, nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Vanden? su gvazdik?liais u?virinti, ? j? sud?ti sutarkuotus burok?lius ir palaikyti pusvaland?. Skyst? perko?ti, atau?inti, ?d?ti riek? rugin?s duonos, ?mai?yti med? ir pastatyti ?iltoje vietoje, kad gira ?r?gt?.

Kai gira ?r?gs, suberti razinas. ? litrin? butel? – 3 razinos. Po to j? supilstyti ? butelius arba ? statinait?  ir sandariai u?daryti.

Gir? galima gerti kit? dien?. Ji yra sald?iar?g??io savito skonio su gvazdik?li? poskoniu.

Senovin? kvapioji burok?li? gira

Reikia:

1 kg burok?li?,

?esnako 3 skilteli?,

4 kvapi?j? pipir?,

3 laur? lap?,

10 l ?altinio vandens,

50 g medaus,

5 g druskos,

100 g namin?s juodos rugin?s duonos.

Gamyba:

Burok?lius nulupti, supjaustyti pusiau grie?in?liais, sud?ti ?esnak?, lauro lapus, kvapiuosius pipirus. Virintame atv?sintame vandenyje i?tirpinti med?, drusk?, u?pilti burok?lius, ant vir?aus u?d?ti duonos riek?. Rauginti ?iltoje vietoje.

Gir? supilstyti ? butelius ir laikyti ?altoje vietoje. ?i gira gali b?ti vartojama ruo?iant maist?, ypa? lietuvi?kas ?altsriubes, bar??ius. Joje galima gaminti dar?ovi? tro?kinius, tro?kinti m?s?, pauk?tien?, ?uvien?, ?v?rien?, laukin? pauk?tien?.

 90,382 per?i?r? (-a)

100% Likes
0% Dislikes