Senovin? Lietuvos dvar? burok?li? gira
Reikia:
10 l ?altinio vandens,
1 kg burok?li?,
0,5 kg medaus,
10 gvazdik?li?,
100 g namin?s juodos rugin?s duonos,
20 razin?.
Gamyba: burok?lius i?virti, nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Vanden? su gvazdik?liais u?virinti, ? j? sud?ti sutarkuotus burok?lius ir palaikyti pusvaland?. Skyst? perko?ti, atau?inti, ?d?ti riek? rugin?s duonos, ?mai?yti med? ir pastatyti ?iltoje vietoje, kad gira ?r?gt?.
Kai gira ?r?gs, suberti razinas. ? litrin? butel? – 3 razinos. Po to j? supilstyti ? butelius arba ? statinait? ir sandariai u?daryti.
Gir? galima gerti kit? dien?. Ji yra sald?iar?g??io savito skonio su gvazdik?li? poskoniu.
Senovin? kvapioji burok?li? gira
Reikia:
1 kg burok?li?,
?esnako 3 skilteli?,
4 kvapi?j? pipir?,
3 laur? lap?,
10 l ?altinio vandens,
50 g medaus,
5 g druskos,
100 g namin?s juodos rugin?s duonos.
Gamyba:
Burok?lius nulupti, supjaustyti pusiau grie?in?liais, sud?ti ?esnak?, lauro lapus, kvapiuosius pipirus. Virintame atv?sintame vandenyje i?tirpinti med?, drusk?, u?pilti burok?lius, ant vir?aus u?d?ti duonos riek?. Rauginti ?iltoje vietoje.
Gir? supilstyti ? butelius ir laikyti ?altoje vietoje. ?i gira gali b?ti vartojama ruo?iant maist?, ypa? lietuvi?kas ?altsriubes, bar??ius. Joje galima gaminti dar?ovi? tro?kinius, tro?kinti m?s?, pauk?tien?, ?uvien?, ?v?rien?, laukin? pauk?tien?.
90,382 per?i?r? (-a)