Bar??iai su "ausel?mis".

Baravyk? ?darui:

120 g d?iovint? baravyk?,

200 g vandens,

50 g svog?n?,

50 g tikro kaimi?ko sviesto,

3 g druskos.

?Auseli?? te?lai:

320 g i?sijot? kvietini? milt?,

120 ml kambario temperat?ros vandens,

kaimi?ko kiau?inio trynio ir pus?s baltymo,

7 g druskos,

20 g kvietini? milt? pabarstymui.

Gamyba:

D?iovintus baravykus porai valand? u?merkti ?altame vandenyje, i?griebti ir supjaustyti ma?ais kubeliais, nuoviro nei?pilti, nes i? jo bus verdami lietuvi?ki bar?teliai. Svog?nus nulupti, supjaustyti smulkiais kubeliais ir kepinti svieste, kol sumink?t?s, tada sud?ti baravykus ir, u?dengus dangt?, ant l?tos ugnies patro?kinti 10 minu?i?, pagardinti druska Po to atv?sinti.

I?sijotus miltus suberti kalvele ant stalo, vir?uje padaryti duobut?, tenai ?mu?ti kiau?in?, ?berti druskos, ?pilti vandens ir i?mai?yti kiet? te?l?. Te?l? suvynioti ? virtuvin? pl?vel? ir pad?ti ? ?aldytuv? valandai, kad gerai sunokt? ir tapt? elastinga. Te?l? plonai i?ko?ioti, supjaustyti  6×6 cm dyd?io kvadratais, ant j? d?ti po ?auk?tel? ?daro. Suformuoti ?auseles? ir i?virti jas pas?dytame vandenyje (1 kilogramui auseli?  reikia 4 l vandens ir 40 g druskos). ?Auseles?  visada reikia virti atskirai, nes viralas tampa miltingu drumstu ir gerai mitybai netinkamu.

Vienai porcijai ?pilti 250 g gerai i?ko?tos burok?li? giros, 50 g baravyk? nuoviro, ?mesti laur? lapel?, kelis kvapiuosius pipirus ir u?virinti, laur? lapus ir pipirus i?mesti.

 105,785 per?i?r? (-a)

100% Likes
0% Dislikes