Paskutiniu metu girgždanti Kretingos sporto ir sveikatingumo centro statyba turėtų baigtis jau po metų. Šiandien tuo tiki ir Savivaldybės vadovai, ir centrą statančios bendrovės „Litcon“ projektų vadovas Vincas Marcinkevičius.

Darbai – pagal grafiką

Tokiai optimistinei prognozei nuteikė Savivaldybės Statybos skyriaus vedėja Rima Lukauskienė, kurios teigimu, statybininkai šiuo metu neatsilieka nuo patvirtinto darbų grafiko, o dabar jau sparčiai vyksta vidaus apdailos darbai ir montuojama įranga.

Nuo sporto centro statybos darbų pradžios 2015 m. darbų jau atlikta už 4,5 mln. eurų.

Pasak R. Lukauskienės, per likusius šių metų mėnesius rangovas turėtų pakloti universalios sporto salės grindis, sumontuoti tribūnas. Tada lėšos, skirtos šiems metams, būtų įsisavintos.

Kitais metais pagrindiniai darbai vyktų pastato baseino dalyje, baigiamieji apdailos darbai, tikrinamas visos sporto komplekso įrangos veikimas.

Skyriaus vedėja kiek abejojo, ar šiemet tikrai pavyks užbaigti sporto salę, nes parketlentėms kloti reikalingos tinkamos pastato vidaus sąlygos – šilumos ir drėgmės parametrai.

O noras būtų vienas: baigti sporto salės pastato dalį, jį netgi užrakinti, kad kitais metais vykstant darbams baseino pusėje nesinešiotų purvas.

Viduje jokios prabangos nenumatoma – taupant lėšas pasirinktas ekonominis pastato apdailos  variantas. Dalį antrojo aukšto patalpų Savivaldybė planuoja nuomoti.  

Jau darbuojasi baseine

 Apžiūrėjus pastato vidų matėsi, kad šiuo metu daugiausia darbų vyko palubėse: buvo montuojami stoglangiai, baigiamos tvirtinti pakabinamų lubų konstrukcijos, specialistai montavo ir derino elektros instaliaciją, vėdinimo sistemą, priešgaisrinę signalizaciją.

Apdailos darbai po truputį įsibėgėja ir baseino pusėje. Ten klijuojamos sienų plytelės, o žemutiniame aukšte jau sumontuoti vandens valymo filtrai, kiti įrenginiai.

R. Lukauskienė pastebėjo, kad UAB „Litcon“ buvo susidūrusi su rimta bankroto galimybe, tačiau teismas leido bendrovę restruktūrizuoti, stotis ant kojų.

„Mums tai yra geras sprendimas, nes jau turime karčią pamoką su Motiejaus Valančiaus viešosios bibliotekos statyba.

Ją statant keitėsi keletas rangovų, o dabar, kai pradėjome eksploatuoti, pasirodė kai kurios pastato problemos, o surasti atsakingą dėl statybos darbų kokybės ir garantinio remonto faktiškai nebeįmanoma“, – sakė R. Lukauskienė.

 Nestokojo optimizmo

Dėl Kretingos sporto ir sveikatingumo komplekso darbų eigos optimizmo nestokojo ir rangovo „Litcon“ projektų vadovas Vincas Marcinkevičius.

„Šiandien galiu drąsiai sakyti, kad statybos planai, suderinti grafikai ir darbai sutampa, mes turime visas galimybes iki metų pabaigos įsisavinti numatytas lėšas ir atlikti visus planuotus darbus“, – sakė jis.

Po dviejų savaičių iš Vokietijos laukiamas naujas sporto salės parketas, baigiamojoje stadijoje elektros instaliacijos, ventiliacijos, šildymo sistemos įrengimo darbai.

Sporto salės pusėje netrukus bus sumontuotos ir pakabinamos lubos, o pastatą pradėjus šildyti, ketinama kloti sporto salės grindis.

V. Marcinkevičius akcentavo, kad dabar svarbiausi darbai – pajungti ir išbandyti šildymo sistemą, ventiliaciją, priešgaisrinę apsaugą. Žiema – tam palankus laikas, nes realiai eksploatuojant galima baigti šių sistemų derinimo darbus.

Iki šių metų pabaigos turi būti sutvarkyta ir pastato fasadinės pusės aplinka.

Andrius Juškevičius

 1,615 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes