Kretingos rajono seniūnijose prasidėjo šventinių renginių maratonas. Kalėdų eglutės įžiebtos ne tik Kretingoje, bet ir Vydmantuose ir Salantuose.

Vaikus linksmino animatoriai

Ypač šiemet pradžiuginti Salantų ir Imbarės vaikai, sulaukę linksmuolio klouno ir žvitruolės pelytės, kuriuos įkūnijo iš uostamiesčio atvykę aktoriai.  Anot Salantų kultūros centro direktorės Stasės Preibienės, tuo buvo ypatinga šį sekmadienį Salantuose įvykusi Eglės įžiebimo šventė.

Dviejų seniūnijų mažiesiems gyventojams linksminti animatoriai buvo pasamdyti už Kretingos rajono savivaldybės skirtus pora šimtų eurų.  

Šventės svečius džiugino ir atlikėjų grupė „DAR“.

Miestelyje vyko amatų ir tautodailininkų mugė.

Kasmet salantiškiai puošia gyventojų dovanotą gyvą žaliaskarę. Šiemet eglę dovanojo ilgametis buvęs Kūlupėnų seniūnas Algirdas Macius. Vyras tokią dovaną bendruomenei skiria jau antrą kartą.

Kalėdų senis atplaukė laivu

Praėjusį savaitgalį eglė įžiebta ir Vydmantuose. Miestelio gyventojai kasmet sulaukia vis kita transporto priemone atvykstančio Kalėdų senio.

Šįkart jų laukė staigmena – svečias į miestelį atkeliavo keltu. Jo atvykimas į uostą buvo tiesiogiai transliuojamas Vydmantuose įrengtame didžiuliame ekrane.

Kartu su Kalėdų seniu į miestelį atriedėjo ir nuo šalčio garuojanti statinė.

Darbėniškiai eglę žiebs rytoj

Darbėniškiai eglutės įžiebimo dar laukia, bet miestelyje kalėdinė nuotaika jau tvyro. Takas, vedantis link Šventų apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčios, papuoštas įspūdingomis arkomis, kurios nušvis kartu su miestelio aikštėje padabinta egle ketvirtadienio vakarą.

Miestelio seniūnijoje savo viešo pasirodymo laukia stlizuoti sniego seniai, užimsiantys gėlių vietą aikštėje.

Šių metų naujoms puošmenoms darbėniškiai išleido apie 300 eur.

„Džiaugiamės, kad su minimaliomis sąnaudomis sugebame pagražinti savo miestelį“, – sakė seniūnas Alvydas Poškys.

Sekmadienį Laukžemėje bus įžiebta ir aukščiausia visame Kretingos rajone eglė, siekianti beveik 18 metrų, kuri auga kaimo aikštėje ir yra puošiama kasmet.

Seniūnas džiaugiasi laukžemiškių bendruomeniškumu, kad jie patys surinko pinigus naujoms savo įpūdingos žaliaskarės girliandoms.

 

 2,071 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes