Šiandien vydmantiškiai Šventų Mišių klausėsi, sėdėdami savo automobiliuose arba stivėdami šalia jų, bet neidami į parapijos patalpas. Facebook "Vydmantų parapija" nuotr.

Po pusantro mėnesio vydmantiškiai šiandien vėl susirinko į Šventas Mišias. Tikintieji Šventų Mišių klausėsi, sėdėdami savo automobiliuose, kai kurie – stovėdami šalia savo transporto priemonių.

„Mieli parapijiečiai, prisipažinsiu – šiandien ėjau aukoti Šv. Mišių su dideliu jauduliu… Tiek ilgai visų nematęs ir taip pasiilgęs!!!“ – vydmantiškiams sakė klebonas Karolis Petravičius.

“Ne kiekviena parapija turi savo automobilių aikštelę, o mes turime!”, – šmaikštaus žodžio nepagailėjo klebonas. Mat neturinti savo bažnyčios pastato, Vydmantų parapija yra daugelį metų glaudžiasi Kretingos rajono kultūros centro Vydmantų skyriaus patalpose.

Tačiau projektuose Vydmasntų bažnyčios statybos jau prasidėjusios.

 „Dėkoju Dievui ir Jums, kad radome puikų, saugų būdą būti kartu sekmadienio Šv. Mišiose! Tokie poniški laikai atėjo (juokaujant) – nereikia nė iš mašinos lipti, kad Viešpats vėl atgaivintų mūsų išsigandusias ir pavargusias širdis! Dėkoju AUKŠČIAUSIAM, kad Jus visus turiu!!! O ypač noriu padėkoti Virginijui Japertui už puikų įgarsinimą!!! Man rodos, palangiškiai ir kretingiškiai puikiai taip pat viską girdėjo“, – savo mintimis ir dėkingumu parapijiečiams pasidalino klebonas socialiniuose tinkluose jau po Šventų Mišių.

Per saugų – ne dviejų, o net keliolikos metrų, atstumą su parapijiečiais bendravęs kunigas atgalinio ryšio iš jų sulaukė… automobilių signalais.

Tokiu būdu vydmantiškiai klebonui patvirtino, kad kitą sekmadienį lygiai taip rinksis į pamaldas, skirtas Motinos dienai.

K. Petravičius pirminė, kad rizikos grupėje esantys parapijiečiai ir jaunimas, besiruošiantys Sakramentams, Šv. Mišiose dalyvautų jungdamiesi medijų pagalba. Šv. Mišios jaunimui transliuojamos iš Telšių Katedros Telšių Vyskupijos „YouTube“ kanalu.

 1,422 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes