Prieš penkerius metus pradėtas statyti Sveikatingumo kompleksas paseno dar nepastatytas.

Praėjusį penktadienį Kretingos rajono savivaldybė, pavėlavusi beveik visus metus, pagaliau nusiuntė oficialų pranešimą apie penkerių metų sutarties nutraukimą Sveikatingumo kompleksą Kretingoje stačiusiai, bet taip ir nepastačiusiai bendrovei „LitCon“.

Jei reiks – nutrauks vienašališkai

Šįkart, regis, sutartis su įsipareigojimų neįvykdžiusia įmone iš tiesų bus nutraukta. Kaip „Švyturiui“ aiškino Savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Povilas Čeneckis, net jeigu Savivaldybė ir nesulauksianti jokio atsakymo iš įmonės, praėjus 20-iai kalendorinių darbo dienų nuo dokumento išsiuntimo, sutartį su „LitCon“ Savivaldybė sutartį nutrauks vienašališkai.

„Birželio 11 d. sutartis tikrai jau bus nutraukta“, – „Švyturį“ patikino P. Černeckis.

Direktorė suklaidino tarybą

Nors sutartis bus nutraukta tik po daugiau nei dviejų savaičių, dar balandžio 30 d. vykusiame rajono Tarybos posėdyje Administracijos direktorė Jolanta Girdvainė tarybos nariams pasakė, kad tai jau padaryta.

Vėliau direktorė Tarybos narių atsiprašė už klaidą, aiškindama, kad nežinojusi tikrosios padėties. Meras Antanas Kalnius viešai tvirtino viską žinojęs, bet nuotoliniu būdu vykusio posėdžio metu esą neišgirdęs klaidingo direktorės atsakymo, todėl negalėjęs jos iš karto pataisyti.

Išsamiau apie tai skaitykite praėjusios savaitės “Švyturio” straipsnyje “Ko iš tikrųjų Administracijos direktorė nepasakė tarybai? Kad melavo?”

Neturi sutarties garanto

„LitCon“ istoriją Kretingoje lydi ir daugiau nežinomųjų. Kad ir tai, jog dar 2018 m. spalio 27 dieną metams išduotas draudimo bendrovės „ERGO Insurance SE“ garantas, kaip vėliau viešai paaiškėjo, buvo negaliojantis, nes įmonė nebuvo sumokėjusi 2 tūkstančių 70 eurų draudimo įnašo.

Tačiau įmonei darbuotis Kretingoje dar beveik dvejus metus nesutrukdė nei praėjusios kadencijos Administracijos direktorius Virginijus Domarkas, nei šios kadencijos direktorė J. Girdvainė.

Išsamiau apie tai skaitykite “Švyturio” straipsnyje “Valdžios šokis su “Litconu” klibina ir daugumos pamatus”.

Keis projektą į tobulesnį ir brangesnį

Dėl šios priežasties naujų rangovų samdymas Sveikatingumo kompleksui užbaigti smarkiai padidins jo išlaidas – ir ne tik dėl medžiagų keitimo naujomis ir papildomų darbų.

Kadangi Sveikatingumo komplekso statybos sustabdytos, Taryba ketina parengti naują projektą, kad statinys būtų modernesnis ir patrauklesnis lankytojams. Mat statyboms vykstant tokiais lėtais tampais, tai yra, itin didelę dalį sutarties galiojimo laikotarpio darbams visai net nevykstant, projektas beviltiškai paseno.

Numatomi projekto pakeitimai, ekspertų teigimu, papildomai galį Savivaldybei atsieiti apie 800 tūkst. eurų. Jeigu Savivaldybės administracija – tiek praėjusioje, tiek šioje kadencijoje – būtų išsireikalavusi sutarties garanto, už neįvykdytus įsipareigojimus rangovas būtų turėjęs Savivaldybei sumokėti daugiau nei pusę sutarties įvykdymo užtikrinimo sumos.

Paliko darbų už 900 tūkst. eurų

Daugiau nei 6,2 mln. eurų vertės statomame Sporto ir sveikatingumo centre liko darbų už beveik 900 tūkst. eurų.

Nėra baigta montuoti baseino įranga, pats baseinas neišklotas plytelėmis, dar neįrengtos pirtys, liftas, elektros instaliacija.

Deja, neturėdama sutarties garanto, Savivaldybė iš „LitCon“ nebegali gauti jokios darbų pabrangimo kompensacijos.

Kretingos rajono savivaldybė sutartį su “LitCon” pasirašė 2015 m.

Šių metų pradžioje įmonė “LitCon” paliko statybų aikštelę net neužrakintą. Išsamiau apie tai skaitykite “Švyturio” straipsnyje “Statybininkų paliktame komplekse – atvirų durų diena”. 

 2,922 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes