Geriausiu Kretingos rajono kaimynu tapo Kurmaičių kaimo Tvekinio g. gyventojas Vytautas Viščiūnas (priekyje vidurinis.). Kaimynų nuotr.

Iš beveik keturiasdešimties tūkstančių Kretingos rajono gyventojų geriausias kaimynas – kurmaitiškis Vytautas Viščiūnas. Tai paaiškėjo vakar pasibaigus Lietuvos policijos organizuotam „Kaimynų kaimyno“ konkursui.


Keturių vaikų tėtis
Vytautui nieko neįtariant kaimynystėje gyvenanti Rasa Gėlytė pasiūlė jo kandidatūrą pirmąkart Lietuvos policijos organizuotame konkurse „Kaimynų kaimynas“.
„Viena kaimyno ir santykių su kaimynu svarbos priežastis ta, kad kaip sakoma lietuvių liaudies patarlėje: ,,Giminė už mylios, o kaimynas už tvoros“.
Mūsų kaimynystėje, už tvoros, gyvena toks Vytautas Viščiūnas: mylintis jaunas vyras, keturių vaikų tėtis, atsakingas įmonės darbuotojas ir be galo mūsų visų kaimynų mylimas žmogus“, – tokiais žodžiais Kurmaičių kaimo Tvenkinio g. gyventoją pristatė R. Gėlytė.


Įdiegė daugybę gražių tradicijų
„Koks jis? Būtų galima daug kalbėti, pasakoti istorijų, bet tai užimtų daug laiko, o pats Vytautas pasakytų: „Už mane yra daug svarbesnių žmonių“. Kuklus jis, bet jo darbai mūsų kaimynystėje, Kurmaičių kaimo bendruomenei – labai svarbūs ir įsimintini. Jo dėka mes, Tvenkinio gatvės gyventojai, turime saugios kaimynystės statusą (gatvę).
Taip pat būtent jo dėka mes turime savų tradicijų: Kalėdinės eglės puošimo ir įžiebimo šventę gatvėje, Velykų šventę, Vasario 16-osios bėgimo iniciatyvą, Kaimynų dienos paminėjimą ir dar daug kitų. O kur dar kiti bendruomenės renginiai, apie kuriuos nuolat mums primena Vytautas, ragina dalyvauti, skatina nesėdėti, mus suburia ir suvienija. O kur kitos šventės… gimtadieniai, įvairios progos… Nepamirštame vieni kitų ir liūdesio valandomis. Juk gyvenimas – juodas ir baltas, linksmas ir liūdnas“, – toliau apie Vytautą visų kaimynų vardu pasakojo Rasa.


Tvenkinio gatvės gyventojams pasisekė
„Vytautas visada šypsosi, niekada nesiskundžia, rūpinasi kaimynų saugumu ir nuosavybe, padeda, kai nėra prašomas, neskleidžia apkalbų ir gandų, brandžiai sprendžia problemas, rūpinasi bendra nuosavybe.
Ramus, kuklus ir tyliai darantis gerus darbus savo mylimos gatvės kaimynų ir bendruomenės labui. Savo asmeniniu pavyzdžiu ir savo „kaimyniškumu“ verčia mus visus būti geresniais. Mes visi, Tvenkinio gatvės gyventojai, esame laimingi ir turtingi, turėdami tokį žmogų, kaimyną šalia savęs.
Vytautas – ne šiaip kaimynas, o Kaimynų Kaimynas!
Mes visuomet galime pasirinkti, kur gyventi, tačiau ne visuomet pasirinksime kaimynus, bet mums labai pasisekė!“ – šiltai savo kaimyno pristatymą baigė kurmaitiškė.
Penktadienį, minint Kaimyno dieną, Vytautą pasveikino konkursą Kretingos rajone kuravusi bendruomenės pareigūnė Silvija Šilinskė

 21,011 peržiūrų (-a)

96% LikesVS
4% Dislikes