Devyniolikmetė kretingiškė Marija Guščiūtė buvo pirmoji klasikinės muzikos atlikėja Lietuvoje, kurios gyvai atliekamas kūrinys suskambėjo karantino metu. Asmeninio archyvo nuotr.

Praėjusį sekmadienį pirmą kartą karantino metu Lietuvoje gyvai vėl suskambėjo klasikinė muzika. Pirmąjį klasikos kūrinį vis dar karantinuotoje šalyje skambino devyniolikmetė kretingiškė Marija Guščiūtė.

Pernai vasaros akademijoje „Klaipėda Piano Masters“ Marija laimėjo galimybę pasirodyti koncerte “Atrastieji talentai” Užutrakio dvare.

Praėjusį sekmadienį šiame dvare įvykusiame koncerte kretingiškė koncertavo kartu su vilniete Simona Šleiterytė, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos moksleive, bet patį pirmąjį kūrinį skambino būtent Marija.

Nei Marija, nei Simona koncerto metu nė neįtarė, kad šis jų koncertas – pirmasis klasikinės muzikos renginys Lietuvoje, vis dar besilaikančioje karantino.
Jaunosios muzikantės tai sužinojo jau po koncerto ir tai joms tapo malonia staigmena.

„Buvo gan nemažas iššūkis per karantiną pasiruošti vėl gyvai koncertuoti, bet didelis noras padėjo įveikti visus sunkumus. Kaip Gintaras Januševičius minėjo, esame vienos pirmųjų pianisčių Lietuvoje, kurios iškart po karantino nepabijojo viešai koncertuoti! Neslėpsiu, bet pačiai buvo didelis malonumas vėl lipti į sceną ir džiuginti klausytojus”, – Facebook paskyroje įspūdžiais po renginio pasidalijo Marija.

Simona Šleiterytė ir Marija Guščiūtė (dešinėje). Asmeninio archyvo nuotr.

“Aš ir Simona labai džiaugiamės pavykusiu ir įvykusiu koncertu ir labai norėtume padėkoti „AmbraVox“ už tai, kad būtent čia, Trakuose, šiame grafų Tiškevičių dvare, galėjome pakoncertuoti. Taip pat didelis ačiū vasaros akademijai „Klaipėda Piano Masters“ ir Gintarui Januševičiui už tai, kad patikėjo mums šį koncertą. Didelis ačiū visiems, kas nepabijojo ir atvyko pasiklausyti mūsų gyvai! Manau, kad tai jau pirmieji žingsniai link gyvų renginių bei koncertų atgimimo!“ – sakė jaunoji muzikantė.

Su muzika Marija draugauja nuo vaikystės, o fortepijonas jai – pats mylimiausias instrumentas.
„Juo galima išgauti labai daug dermių, garsų“, – kalbėjo mergina.

Marija ketverius metus mokosi Klaipėdos Stasio Šimkaus muzikos konservatorijoje.

Šiuo metu jai prasidėjo baigiamųjų egzaminų laikotarpis. Mergina jau turi du maksimalius įvertinimus.

Kretingiškė ketina stoti į Lietuvos teatros ir muzikos akademiją ir toliau muzikuoti.

 3,985 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes