Jauniausiųjų U10 amžiaus grupėje čempionės titulą iškovojo Kamilė Einikytė.

Šeštadienį įvyko 1-asis karate Online Europos Kata čempionatas. Į šį išskirtinį renginį išbandyti jėgas susirinko virš 300 dalyvių iš 17 valstybių ir net 60 klubų!

Kretingiškiai pelnė tris medalius

Prie šio unikalaus projekto prisijungė ir stipriausia Lietuvoje karatė kyokushin mokykla “SHODAN”. Kad mokykla yra viena stipriausių ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, parodė šio čempionato rezultatai – bendroje įskaitoje užimta 2 vieta.

Kretingiškiams  pavyko laimėti 3 apdovanojimus: 2 aukso ir 1 bronzos. Buvo nusileista tik karatė klubui iš Ukrainos.

Kiekvienoje kategorijoje buvo juntama didelė konkurencija, tad iškovoti apdovanojimą buvo tikrai nelengva, čempionams teko laimėti po 4-5 kovas.

Dvi Europos črempionės – Greta Intaitė ir Kamilė Einikytė

Europos čempionės titulą U16 amžiaus grupėje iškovojo Greta Intaitė. Pirmoje kovoje buvo nugalėta lenkė Natalia Kaczmarzyk, pusfinalyje įveikta ukrainietė Anastasia Stadnytska, o finale lenkė Julia Dobrowolska.

Iš viso šioje kategorijoje kovojo 13 sportininkių.

Jauniausiųjų U10 amžiaus grupėje čempionės titulą iškovojo Kamilė Einikytė.

Jauniausiųjų U10 amžiaus grupėje čempionės titulą iškovojo Kamilė Einikytė.

Burtai lėmė pirmoje kovoje susitikti su rumune Karla Evelyn Rudics, sekančioje kovoje su lenke Iga Rogowska, pusfinalyje su rumune Patricia Maria Losip, o finale su rumune Stefania Marcu.

Šioje kategorijoje dėl nugalėtojos vardo varžėsi net 17 kovotojų.

Bronzą pelnė Matas Jonauskas

Bronzos apdovanojimą suaugusiųjų grupėje iškovojo Matas Jonauskas.

Pirmoje kovoje Matas įveikė Gruzijos atstovą Edgar Ustyan, tačiau pusfinalyje teko pripažinti pralaimėjimą prieš čempionato nugalėtoją, daugkartinį turnyrų laimėtoją iš Ukrainos Yaroslav Kovalchuk.

Įvykęs išskirtinis turnyras tik dar kartą parodė, kad viskas yra įmanoma, turnyras vyko nuotoliniu būdu, tad organizatoriams, teisėjams, dalyviams, tai buvo rimtas iššūkis bei puiki patirtis.

Karatė mokyklos “SHODAN” trenerių komanda džiaugiasi iškovotais apdovanojimais, galimybe sudalyvauti unikaliame renginyje bei tikisi, kad ši įgyta patirtis padės sportininkams ateities kovose.

 5,923 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes