Ainiui Vilavičiui, kaip ir visai „Minijos“ komandai, sunkiai sekėsi stabdyti rezultatyviausią 1 lygos žaidėją Meinardą Mikulėną. FK „Žalgiris“ nuotr.

Praėjusį šeštadienį Kretingos „Minijos” futbolo klubas LFF 1 lygos 11-ojo turo rungtynėse išvykoje rezultatu 1-3 nusileido Vilniaus „Žalgirio B” komandai ir prarado bet kokius šansus patekti į stipriausių komandų aštuonetuką.


Pralaimėjimą nulėmė prasta kėlinių pradžia
Rungtynių pradžioje nė viena komanda neturėjo ryškesnės žaidybinės persvaros ir visas žaidimas daugiausiai vyko aikštės viduryje.
15 minutę po pakelto kampinio varžovai išsiveržė į priekį, kai aukštai įšokęs ir niekieno nedengiamas, įvartį galva pelnė Nojus Stankevičius. Praleidę įvartį „miniječiai“ sunkiai rado kelių prie varžovų vartų ir per visą pirmąjį kėlinį nieko įspūdingo nebesukūrė.


Blogiausias scenarijus
Antrasis kėlinys „Minijos“ komandai prasidėjo pačiu blogiausiu galimu scenarijumi. 50 minutę vėl po pakelto kampinio „Žalgirio B“ persvarą padidino Meinardas Mikulėnas.
Praleidę antrąjį įvartį „minijiečiai“ sutriko ir sunkiai rado kelią prie varžovų vartų.
59 minutę jaunieji „žalgiriečiai“ galutinai išsprendė šių rungtynių nugalėtojo klausimą, kai smūgiu iš arti trečiąjį komandos įvartį pelnė Ervinas Vilkaitis.

Ainiui Vilavičiui, kaip ir visai „Minijos“ komandai sunkiai sekėsi stabdyti rezultatyviausią 1 lygos žaidėją Meinardą Mikulėną.


Per paskutinį rungtynių pusvalandį abi komandos žaidė gan atvirą futbolą, o besibaigiant rungtynių laikui 85-ą minutę puikiu baudos smūgiu “Minijai” garbės įvartį pelnė Sibusiso Magwaza.
„Minijos“ sudėtis: Eimantas Brezgys, Ainis Vilavičius (kapitonas), Deividas Šiuša, Gustas Gumbaravičius, Simonas Juška, Neilas Urba, Valdas Jašmontas, Sibusiso Magwaza, Anton Solovyev, Gabriel Bezerra, Joao Ferreira.
Po keitimo: Erikas Jonauskis, Ernestas Andriušis, Lukas Jakumas.


Prarado visus šansus patekti į aštuntuką
Po pralaimėjimo Vilniaus “Žalgirio B” ekipai “Minija” prarado bet kokius šansus patekti į stipriausių komandų aštuntuką.
Tai reiškia, kad “miniječių” lauks dar 5 rungtynes su komandomis, kurios kaip ir “Minija”, pasibaigus pirmojo rato kovoms lentelėje rikiuosis 9-14 vietose.
Pirmąją sezono dalį “kretingiškiai” užbaigs Vilniuje, kur rungtyniaus prieš “BFA” komandą.

 13,685 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes