Asociatyvi nuotr.

Pirmadienį neeiliniame Kretingos rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų valdymo komisijos posėdyje buvo priimtas sprendimas Kartenos seniūnijoje įvesti infekcijų plitimą ribojantį režimą.

Dėl per pastarąsias porą savaičių šioje seniūnijoje sparčiau nei kitur plintančio COVID-19 užkrato policija tyrimo neatliks, nors Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Klaipėdos departamento Kretingos skyriaus vedėja Dalia Jociuvienė piktinosi, kad virusas pasklido Kartenoje dėk karteniškio nesąmoningumo, negeranoriško bendravimo su NVSC ir įtariamo saviizaoliacijos taisyklių laužymo.
Kaip teigė Kretingos rajono policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas, dėl panašaus tyrimo būtinybės į policiją niekas nesikreipė. Be to, priminė A. Pužauskas, staigesnis užkrato plitimas seniūnijoje prasidėjo maždaug prieš porą savaičių, tada galiojo tik minimalūs apsisaugojimo nuo COVID-19 reikalavimai.

„Pradėti ir vykdyti panašių tyrimą dabartinėmis sąlygomis būtų netgi techniškai gana sudėtinga, nekalbant apie

tai, kad policijos pareigūnams reikėtų griežtai laikytis būtiniausių asmeninės apsaugos priemonių. Mūsų pareigūnų darbo grafikai ir tarpusavio bendravimas sudėliotas taip, kad būtų kuo mažiau kontaktų. O kaip į komisariatą reikėtų pristatyti apklausiamus žmones, kaip įsitikinti, kad jie nėra užkrato nešiotojai ar neserga? Mes apklausose naudojame specialią techniką, viskas įrašoma, turi būti dirbama pagal nustatytą reglamentą,“ – kalbėjo A. Pužauskas.
Rajono policijos vadovas priminė, kad sugriežtinus karantino sąlygas, nuo pirmadienio bus ypač akylai stebima, kaip

žmonės įvairiose vietose laikosi nustatytų reikalavimų, naudoja asmeninės apsaugos priemones.

„Galiu priminti, kad Kretingos rajone už Administracinių nusižengimų kodekso reikalavimų nesilaikymą iki šiol nustatėme 39 pažeidėjus. Daugiausia – dėl ignoravimo dėvėti apsaugines veido kaukes. Vienas turgaus prekeivis, po policijos perspėjimo ir teisėto reikalavimo vis tiek prekiavo be kaukės, tad buvo nubaustas maksimalia bauda,“ – sakė A. Pužauskas.

Administracinių nusižengimų kodekse už karantino pažeidimus numatytos piniginės baudos: asmenims nuo 500 iki tūkstančio eurų, juridiniams asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

[cec_corona country_code=”LT” flag = “false” active_items = “confirmed, active, recovered, deaths,todayCases”]

 11,223 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes