Agnės varškės ir kriaušių pyragas. Aisto Mendeikos nuotr.

“Švyturio” redakcijos pardavimų vadybininkė Agnė dažnai kolegas palepina pačios gamintomis salotomis ar kepiniais. Vienas paskutiniųjų jos pyragų – burnoje tirpstantis su varške ir kriaušėmis. Iš Agnės išprašę receptą, negalėjome juo nepasidalinti su Jumis, brangūs mūsų skaitytojai!

Pagrindui reikės:
• 250 g miltų
• 2 šaukštai cukraus
• 0,5 šaukštelio druskos
• 120 g šalto sviesto
• 1 kiaušinis
Birius produktus sumaišyti, įtarkuoti šaltą sviestą, viską „sumaigyti“ kol gausis trupiniai, tada kiaušinį išmaišyti su šaukštu vandens, pilti į trupinius ir suminkyti tešlą. Ją valandai dėti į šaldytuvą „pailsėti“. Po to iškočioti ir perkelti į norimą kepimo formą, „išklojame“ taip, kad dengtų ir skardos sieneles.
Įdarui:
• 500 g varškės
• 200 g maskarponės sūrio
• 2 kiaušiniai
• 100 g cukraus
• vienos citrinos nutarkuota žievelė
• 3-4 nuluptos kriaušės
Visus produktus, išskyrus kriaušes, sutriname, gautą masę dedame į skardą ant paruoštos tešlos, kriaušes dedame pagal nuotaiką šiuo atveju jos „sumerktos“ į varškės kremą. Ant viršaus barstome ruduoju cukrumi ir migdolų drožlėmis ar miltais, bet tai nėra būtina. Kepame apie valandą 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tikriname ar iškepė mediniu pagaliuku.
Skanaus!

Starduodami su šiuo Agnės pyragu atidarome naują rubriką – RECEPTAS. Laukiame Jūsų receptų, būtinai – su nuotraukomis! Juos siųskite redakcija@svyturiolaikrastis.lt.

 34,379 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes