Dešimtokė Miglė Valatkaitė mielai dalinasi su „Švyturio“ skaitytojais savo mėgstamiausio obuolių pyrago receptu.

Praėjusią savaitę minėdama Pyragų dieną Kretingos technologijų ir verslo mokykla tradiciškai rinko skaniausius savo moksleivių pyragus, tik šį kartą – nuotoliniu būdu.
„Planavome Pyragų dienos konkursą surengti gyvai. Juolab, kad jau kelintus metus mes ruošiamės Pyragų dienai ir kaip išmanom, taip ją minim. Tačiau šį kartą aplinkybės sudiktavo visai kitaip. Tad nenorėdami nuvilti dalyvių, reikalą perkėlėm į kiekvieno namus“, – „Švyturiui“ sakė mokyklos neformaliojo švietimo organizatorė Ieva Šiaulytė.
Konkurso dalyviai turėjo iškepti savo mėgstamą pyragą, jį nufotografuoti ir atsiųsti vertinimo komisijai. Pyragus vertino profesijos mokytojos Vilija Budrikienė, Daiva Anužienė ir Ingrida Stupelienė.
Mokinių grupėje vienodą balų skaičių surinko dešimtokai Miglė Valatkaitė, iškepusi obuolių pyragą, bei Elijus Viskontas, kepęs biskvitinį pyragą.
Mokytojų grupėje laimėjo socialinė pedagogė Rūta Surblytė, iškepusi obuolių pyragą.

Miglės obuolių pyragas
Reikia: 4 obuolių (apie 700 g.), 2 kiaušinių, 100 g cukraus, 100 g sviesto, 100 g miltų, 100 g kokoso drožlių, 1 a. š. kepimo miltelių.
Sviestą ištirpiname, obuolius supjaustome kubeliais. Išplakame kiaušinius su cukrumi, supilame atvėsusį sviestą, beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, įmaišome kokoso drožles ir obuolius.
Kepame 180 C temperatūroje apie 30-40 min.

Elijaus biskvitinis pyragas
Reikia: 6 kiaušinių (M dydžio), 200 g cukraus, 200 g miltų.
Išplakame kiaušinius su cukrumi, kol masė pabąla ir tūris padidėja 2-3 kartus. Atsargiai įmaišome persijotus miltus, kad neliktų gumulėlių, bet jokiu būdu nepermaišome tešlos.
Kepame iki 160 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.

Elijaus biskvitinis pyragas.

Rūtos obuolių pyragas

Reikia: 5 kiaušinių, 1 st. cukraus, 1 st. miltų, 2 a. š. vanilinio cukraus, 1 a. š. cinamono.

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Šaukštu pamažu įmaišome miltus ir cinamoną. Pusę tešlos pilame į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus dedame nuluptus, skiltelėmis pjaustytus obuolius ir supilame likusią tešlą. Kepame 180C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra.

Socialinės pedagogės Rūtos obuolių pyragas.

 42,638 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes