Jokūbavo Aleksandro Stulginskio mokykloje iki gruodžio 22 d. įvedamas infekcijos plitimą ribojantis režimas.

 Atsižvelgiant į didelį moksleivių bei darbuotojų sergamumą koronavirusu, nuo gruodžio 7 d. iki gruodžio 22 d. Jokūbavo Aleksandro Stulginskio mokykloje-daugiafunkciame centre įvedamas infekcijų plitimą ribojantis režimas. Tai reiškia, kad nurodytu laikotarpiu ikimokyklinis ir pradinis ugdymas organizuojamas nuotoliniu būdu.

Šiuo metu patvirtinti 4 COVID-19 ligos atvejai mokyklos-daugiafunkcio centro darbuotojams. Atlikus atvejo epidemiologinę diagnostiką, nustatyta, kad dėl turėto artimo sąlyčio su sergančiais COVID-19 liga izoliuotis privalo 16 moksleivių. Tokiu atveju, kai mokykloje galioja infekcijų plitimą ribojantis režimas, esant nuotoliniam ugdymui už vaikų iki ketvirtos klasės imtinai ar pagal bendrojo bei specialiojo ugdymo programą besimokančių vaikų su negalia iki 21 metų priežiūrą yra mokamos ligos išmokos iš „Sodros“.

Situacija švietimo įstaigose dėl naujų susirgimų COVID-19 liga kiekvieną dieną sekama, analizuojama ir konsultuojamasi su įstaigų vadovais bei Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistais.

[cec_corona country_code=”LT” flag = “false” active_items = “confirmed, active, recovered, deaths,todayCases”]

 23,159 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes