Kretingiškiams pergalę pasiekti sutrukdė prasti baudos metimai. ReAl moments nuotr.

Regionų lygoje rungtyniaujančių „Kretingos“ krepšininkų pergalių serija nutrūko Kaune, kur po trijų pratęsimų dramaitišku rezultatu 124-131 teko nusileisti Kauno „KTU“ komandai.

Dvi ryškios pralaimėjimo priežastys
Praktiškai visas rungtynes abi komandos žaidė taškas į tašką. Likus dviems minutėms iki rungtynių pabaigos, kretingiškiai turėjo 5 taškų persvarą, tačiau jos neišlaikė. Varžovai rezultatą sugebėjo išlyginti.
Pažiūrėjus į rungtynių protokolą, stipriai akis bado „Kretingos“ krepšininkų pratęstas net 21 baudos metimas ir varžovų puolime atkovotas net 21 kamuolys.
Būtent šias pralaimėjimo priežastis ir išskyrė komandos vyriausiasis treneris Arimantas Mikaločius.
„Net sunku kalbėti po tokių rungtynių. Pramesti 21 baudos metimą yra tiesiog tragedija. Likus žaisti porai minučių dar pirmavome 5 taškais, reikėjo tik sumesti baudos metimus ir ramiai užbaigti žaidimą. Dar didžiulė problema buvo varžovų puolime atkovoti kamuoliai, kurių varžovams leidome sugriebti ryškiai per daug“, – apmaudo neslėpė treneris.
„Kretingos“ komandai taškus pelnė: Tadas Maželis – 26, Rytis Zabita -21, Domininkas Matutis -19, Rokas Šimkevičius – 17, Edgaras Danys – 16, Karolis Opulskis – 6, Tadas Budrys – 5, Dovydas Diemontas taškų nepelnė.

Rungtynes vėl nukėlė
Praėjusį savaitgalį kretingiškiai turėjo žaisti Klaipėdoje prieš „LCC“ komandą, tačiau varžovų prašymu rungtynės buvo nukeltos. Priežastis – Covid-19 atvejis komandoje. Tad vengdami rizikos ir saugodami sveikatą abiejų komandų vadovai rungtynes sutiko sužaisti vėliau.
Rungtynių prieš „LCC“ ekipą rungtynių data ir laikas paaiškės artimiausiu metu.

Šį savaitgalį – proga pasiekti revanšo
Jau šį šeštadienį „Kretingos“ komanda savo namų aikštėje turės puikią progą atsigriebti už pralaimėjimą, vėl žaisdama su Kauno „KTU“.
A. Mikaločius net neabejoja, kad šiose rungtynėse savo žaidėjų nereiks motyvuoti – jie yra kupini sportinio pykčio: „Jokios motyvacijos žaidėjams nereikės.Tai puikiai jaučiu visą šią savaitę treniruočių metu. Jie nekantraudami laukia šeštadienio dvikovos prieš „KTU“ ir nori įrodyti, kad praėjusios rungtynės buvo tik nesusipratimas.”
Būsimą dvikovą prieš kauniečius Regionų lyga įvardino „savaitės rungtynėmis“ ir ją tiesiogiai bus galima stebėti ne tik BC „Kretinga“ youtube paskyroje, bet ir per TV3 play internetinę svetainę. Rungtynių pradžia – 16 valandą.

Kokioms naujienoms teikiate pirmenybę?

View Results

Loading ... Loading ...

 5,275 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes