Šį kartą, kad pasiektų pergalę „kretingiškiams“ motyvacijos netrūko.ReAl moments nuotrauka

Kretingos „Kretinga“ komanda, rungtyniaujanti Regionų krepšinio lygoje, savo aikštėje pasiekė įtikinamą pergalę rezultatu 91:69 prieš Kauno „KTU“ ekipą ir atsirevanšavo už prieš savaitę išvykoje patirtą pralaimėjimą rezultatu 124:131.

Kontroliavo situaciją nuo rungtynių pradžios
Nuo pat rungtynių pradžios „Kretingos“ komanda išsiveržė į priekį ir per du pirmuosius kėlinius „susikrovė“ saugų 20 taškų pranašumą, kurį išlaikė iki pat rungtynių pabaigos.
Apibendrindamas varžybas, „Kretingos“ komandos vyriausiasis treneris Arimantas Mikaločius teigė, kad jokios motyvacijos žaidėjams nereikėjo ir jie buvo kupini „sportinio pykčio“ ir noro pasiekti revanšą, o pagrindinės pergalės priežastys, jo nuomone, buvo gera gynyba nuo pirmųjų rungtynių minučių ir sustabdytas varžovų greitasis puolimas.
„Jokios motyvacijos žaidėjams nereikėjo. Visi buvome pikti po paskutinės dvikovos Kaune ir nuo pat pirmų minučių žaidėme su didele energija ir kontroliavome rungtynes iki pat finalinės sirenos. Manau pagrindinis raktas į pergalę buvo sustabdytas varžovų greitas puolimas „. – pergale pasidžiaugė treneris.
„Kretingos“ komandai taškus pelnė: Tadas Maželis – 24, Domininkas Matutis -17, Rokas Šimkevičius ir Justas Grikštas po 12, Karolis Opulskis – 8, Vytautas Šarakauskas -7, Tadas Budrys -5, Edgaras Danys – 4, Rytis Zabita – 2 Dovydas Diemontas, Ugnius Kvietkauskas, Ignas Andriuškevičius taškų nepelnė.

Vilniuje rungtyniaus prieš lyderius
Savaitgalį „Kretingos“ komandos lauks dvi rungtynės.
Penktadienį „kretingiškiai“ vyksta į Vilnių ir 19 valandą rungtyniaus prieš šiuo metu Regionų lygos lyderius „Rivilės“ krepšininkus. Pirmoji tarpusavio dvikova vykusi Kretingoje pasibaigė užtikrinta „Kretingos“ ekipos pergalę rezultatu 76:58.
Nors ir pirmajame susitikime pavyko pasiekti pergalę dviženkliu skirtumu, to nesureikšmina „Kretingos“ komandą treniruojantis Arimantas Mikaločius ir mano, kad Vilniuje lauks labai sunkios rungtynės prieš savąjį žaidimą jau atrandančią ir labai patyrusią komandą.
„Pirmųjų tarpusavio varžybų galutinis rezultatas neatspindi aikštėje vykusios kovos, tad neabejoju, kad VIlniuje lauks dar sunkesnės rungtynės. Varžovai turi aibę patyrusių žaidėjų ir yra pagavę gerą žaidybinį ritmą. Mes stengsimės laikytis varžybinio plano ir manau turime šansų parsivežti pergalę iš sostinės.“ – apibendrino treneris.

Pagaliau sužais prieš „Akmenę“
Antroji dvikova „Kretingos“ krepšinio klubo lauks savo namų aikštėje, kur jie pirmą kartą šį sezoną rungtyniaus prieš Akmenės „Patriots-Cemento“ ekipą. Beje, būtent prieš šią kretingiškiai rungtyniavo praėjusio sezono ketvirtfinalio serijoje, kuri buvo sustabdyta dėl pirmosios Covid-19 bangos. Šį sezoną dėl panašios priežasties jau du kartus buvo nukeltos tarpusavio dvikovos. Pirmuoju atveju dėl Covid-19 saviizoliavosi „Kretingos“ komanda, o už gero mėnesio šis virusas įsisuko ir į Akmenės krepšinio komandą. Dabar abi komandos jau persirgo šia liga ir, pagaliau, šeštadienį 16 valandą turėtų susigrumti krepšinio aikštelėje.
„Kretingos“ komandos stratego Arimanto Mikaločiaus manymu, kad šiose rungtynėse jo ekipa turės pranašumą, nes varžovai tik nesenai „susitvarkė” su virusu ir tai turėtų atsiliepti jų fizinei būklei, visgi jo teigimu „Akmenės“ komandoje netrūksta pajėgių žaidėjų ir atsipalaiduoti negalima.
„Varžovai tik po truputį „išsilaižo žaizdas“ ir nesenai grįžo po saviizoliacijos, tai turėtų atsiliepti jų fizinei būklei, visgi šioje komandoje netrūksta patyrusių žaidėjų ir lengvos kovos nesitikime.“ – teigė A.Mikaločius.
Abejos rungtynės vyks bę žiūrovų. Jas tiesiogiai bus galima stebėti BC „Kretinga“ youtube paskyroje.

Ar teisingas sprendimas merą A. Kalnių palikti be patarėjo ir padėjėjos?

View Results

Loading ... Loading ...

 5,707 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes