Neturi ko slėpti? Nebijok viešumo! Džiugu, kad palengva XXIa. atėjo į Kretingą ir jau turime viešus ir gyvai transliuojamus tarybos posėdžius. Tačiau didžioji dalis reikalų sprendžiasi komitetuose ir tik po to, pasiekia arba ne, tarybą. Kretingoje komitetų posėdžiai nėra transliuojami gyvai.

Giedrius Petreikis. Asmeninio archyvo nuotr.
Tam, kad žinotume daugiau, ir pažintume, ką išsirinkome, reikia visai nedaug. Reikia inicijuoti Kretingos rajono tarybos veiklos reglamento pakeitimus. Tą gali atlikti kiekvienas tarybos narys. R.Maciau – galite net Jūs – nuveikite kažką taryboje dėl ko Jus prisimintų.
Kas taps iniciatorius gavęs pagarbos taškų rajono gyventojų akyse? Idėja opozicijai? Idėja naujai valdančiai daugumai, kad nors lašeliu reabilituotų save gyventojų akyse po susidorojimo su mero patarėjais?
Lygiuokimės į sostinę Vilnių, lygiuokimės į kaimynus iš Klaipėdos. Sakysite, jog tik didieji miestai transliuoja komitetų posėdžius gyvai? Nė velnio. Kėdainiai, Varėna, Tauragė tikrai nėra didžiausi Lietuvos miestai. Yra ir pavyzdžių kaip ši transliacijų idėja iškraipoma – Šilutėje transliuojamas tik garsas. Manau didžiausius rajono protus – mes turėtume matyti, ne tik girdėti.
Kretingos rajono gyventojai, ar Jūs norite viešų ir gyvai transliuojamų komitetų posėdžių?
Norite – komentaruose rašote – noriu.
Prieštaraujate idėjai – nenoriu.
Šią grupę  (“Mūsų Kretinga”) stebi didžioji dalis tarybos narių – vieni slepiasi po netikrais Facebook vardais; kiti paskaitę – ima verkti rajono laikraštyje kaip šioje grupėje prieš juos kuriamos viešųjų ryšių akcijos; tretiems grupėje komentarus rašo žmonos, bet informacija juos vis tiek pasiekia.
Ar Kretinga pribrendo dar vienam viešumo etapui? Nuoširdžiai tikiu, kad taip.
Giedrius Petreikis 

Ar norite, kad Kretingos rajono savivadybės tarybos komitetų posėdžiai būtų transliuojami viešai?

View Results

Loading ... Loading ...

 71,414 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes