Palangoje nuo koronaviruso sutiko skiepytis apie 70 proc. pedagogų. Asociatyvi nuotr.

Dar vienas žingsnis suvaldant koronaviruso pandemiją – pedagogų skiepijimas nuo koronaviruso. Nors Švietimo, sporto ir mokslo ministerija paskelbė, kad jos duomenimis, iš maždaug 30 tūkst. pedagogų ir mokymo įstaigų darbuotojų jau pasiskiepiję yra beveik 28 tūkst., „Palangos tiltas“ abejoja tokia statistika – mūsų kurorte sutiko pasiskiepyti tik maždaug 70 iš šimto pedagogų, tai yra apie 70 procentų.

Palangos senosios gimnazijos direktorius Leonas Šidlauskas „Palangos tiltui“ sakė, kad gimnazijos mokytojų dar neskiepijo nuo koronaviruso.
„Numatyta, kad pirmiausia bus paskiepyti ikimokyklinių įstaigų darbuotojai ir pradinių klasių mokytojai. Tiksliai nežinau, bet po to lyg ir turėtų būti skiepijami abiturientų mokytojai. Kol kas apie gimnazijos mokytojų nenorą skiepytis nesu girdėjęs,“ – sakė L. Šidlauskas.
Šventosios pagrindinės mokyklos direktorė Valda Šarkienė „Palangos tiltui“ tvirtino, kad kol kas pasiskiepijo 71 procentas mokyklos pedagogų.

„Kiti skiepysis vėliau. Skiepijimasis nėra privalomas, tai kiekvieno darbuotojo teisė ir savanoriškas pasirinkimas. Šiuo metu galiojantys teisės aktai draudimo dirbti nepasiskiepijusiems darbuotojams nenumato,“ – sakė direktorė.
Nijolė Sabaliauskienė, Palangos pradinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, tvirtino, kad mokykloje nuo COVID-19 pasiskiepijo 69 procentai pedagogų.

„Likusioji dalis pedagogų atsisakė skiepytis dėl laikinų sveikatos problemų, kitų asmeninių priežasčių,“ – sakė ji.
Palangos Vlado Jurgučio progimnazijos direktorė Laimutė Benetienė „Palangos tiltui“ sakė, kad jau pasiskiepijo 38 procentai progimnazijos pedagogų ir darbuotojų, turinčių laikiną arba tiesioginį kontaktą su mokiniais, ugdomais pagal pradinio ugdymo programą.

„Šiuo metu atsisako skiepytis 8 procentai darbuotojų dėl įvairių asmeninių priežasčių,“ – sakė L. Benetienė.
Ar nepasiskiepiję mokytojai galės dirbti atšaukus nuotolinį mokymą, priklauso nuo to, kokie bus parengti Vyriausybės teisės aktai.
Neformaliojo švietimo įstaigų pedagogai nėra švietimo įstaigų darbuotojų grupės, skiepijamos vakcina nuo COVID-19 ligos prioritetine tvarka, sąraše.
„Šiai dienai Meno mokyklos pedagogai dar nėra skiepijami. Atšaukus nuotolinį mokymą, mokyklos pedagogai grįš į darbą teisės aktų nustatyta tvarka,“ – sakė Virginija Marozaitė, Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos direktorė.

 

 203,837 peržiūrų (-a)

40% LikesVS
60% Dislikes