Šia nuotrauka trečiadienį asmeninėje facebook paskyroje pasidalijo Kretingos rajono vicemeras Dangiras Samalius. Facebook nuotr.

Balandį pradėjo skiepytis pajūrio merai. Balandžio 2 d. tyliai pasiskiepijo Palangos meras Šarūnas Vaitkus, o po keturių dienų, praėjusį antradienį – ir Kretingos rajono meras Antanas Kalnius bei vicemeras Dangiras Samalius, trečiadienį – Neringos vadovas Darius Jasaitis. Visi keturi pasirinko “AstraZeneca”.

Kretingos vicemeras pasidalijo ir nuotrauka

D. Samalius savo nuotrauka trečiadienį pasidalijo asmeninėje facebook paskyroje kartu su įrašu: “Sveiki. Vakar mane skiepijo “AstraZeneca” vakcina. Tūlas lietuvis gali paklausti, o kodėl skiepijausi. Atsakyčiau, kad greičiau baigtųsi “tas” karantinas Lietuvoje ir dėl mūsų visų sveikatos. Rodykime pavyzdį vienas kitam.”

A. Kalnius apie savijautą po skiepo pasakojo kaimyninio laikraščio “Palangos tiltas” redaktoriui Linui Jegelevičiui: „Didelio pašalinio poveikio nejaučiau. Tik, matyt, kaip ir daugeliui, pirmąją naktį man buvo pakilusi temperatūra”.

Palangos meras pasiskiepijo tyliai

Aktyviai socialiniuose tinkluose savo darbinę veiklą ir net poilsį nušviečiantis Palangos meras Š. Vaitkus šį kartą viešai nepasidalijo žinia apie pasiskiepijimą. Kodėl – papasakojo L. Jegelevičiui: “Galvojau tai padaryti, net buvau pasirašęs „postą“ įdėti, bet per Velykas nenorėjau žmonėms kvaršinti galvos. Žmonės jau pavargo nuo to „kovido.“

Kurorto meras „Palangos tiltui“ atsiuntė savo nuotrauką, kurioje užfiksuota, kaip merui yra leidžiama injekcija.

Paklaustas, ar po skiepo nejuto kokių nors nepageidaujamų reiškinių, Š. Vaitkus sakė: „Ne, visisiškai nebuvo jokių. Nei karščiavau, nei rankos skaudėjo, ir naktį miegojau gerai. Jau savaitė praėjo, atrodo, kad tarsi net nebuvau skiepytas. Temperatūros nebuvo jokios, o visą kitą dieną, šeštadienį, su žmona ir vaikais susitvarkėme namus, išsigrėbėme kiemą, nusivalėme langus. Velykoms pasiruošėme. Skiepo tikrai neverta bijoti. Būkite sveiki! Elementarus, paprastas dalykas. Raginu visus drąsiai tai daryti.“

Palangos meras Šarūnas Vaitkus “Palangos tiltui” atsiuntė nuotrauką, kurioje užfiksuota jo skiepijimo akimirka. 

Pasiskiepijo ir Neringos meras

“AstraZeneca” balandžio 7 d. pasiskiepijo ir Neringos meras Darius Jasaitis.

„Šiandien pasinaudojau teise būti paskiepytam – man buvo suleista pirmoji vakcinos dozė. Pasirinkau „Astra Zeneca“, nes tikiu mokslu bei medikais ir manau, kad šiuo sudėtingu visiems laikotarpiu svarbiausia yra organizmui suteikta apsauga. Kviečiu ir jus domėtis, registruotis į sąrašus pagal prioritetus, kad kuo greičiau visi jaustumėmės ramūs ir saugūs. Tai yra ypač svarbu artėjant šiltajam sezonui ir priimant poilsiautojus. Sveikatos visiems!“ – savo facebook paskyroje rašė D. Jasaitis.

Vytautas Grubliauskas nereklamuos ir nesireklamuos

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas penktadienio vakarą sakė „Palangos tiltui“, kad kol kas dar nepasiskiepijo.

„Pačiu artimiausiu metu tai padarysiu. Neturiu didelio noro daryti iš to viešos reklamos, nelabai mėgstu tokias parodomąsias akcijas, nes tas vaizdas, kuomet su pasimėgavimu rodomas visas skiepijimo procesas, įbedant adatą į petį su visomis smulkmenomis iš arti, man nekelia didelės euforijos ir įkvėpimo, – „Palangos tiltui“ sakė V. Grubliauskas. – Manau, kad tai pakankamai asmeniška procedūra ir būčiau linkęs tai daryti taip, kaip ir darydavome tai visi, kuomet mus skiepijo daug kartų nuo gausybės visokiausių ligų. Ir niekam nekilo jokių minčių daryti tai teleobjektyvų šviesoje,“ – sakė Klaipėdos meras.

O kuria vakcina skiepytis, sprendimą jis priimsiąs pasitaręs ne su viešųjų ryšių specialistais, bet su šeimos gydytoju: „Jo rekomendacija ir bus man svarbiausias argumentas pasirenkant, kuria vakcina, atėjus mano eilei, skiepytis. O naudotis jau įteisinta privilegija neturiu jokio noro, nors ir manau, kad po valstybės vadovų pavyzdžio gerokai žemesio rango valstybės tarnautojų parodomieji skiepai žurnalistų apsuptyje ne ką nors įkvėps, o kels kitokio pobūdžio emocijas. Tačiau gerbiu ir tuos kolegas, kurie renkasi kitokį savojo pasirinkimo kelią. Tai – jų teisė ir pasirinkimas, kurį gerbiu besąlygiškai.”

Palangiškiai lenkia Lietuvos vakcinacijos tempą

Nuo koronaviruso jau pasiskiepijo apie 20 poc. palangiškių, 14,33 proc. Kretingos rajono gyventojų, visos Lietuvos – apie 15,5 proc.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, pirma vakcinos doze jau yra paskiepyti 5347 Kretingos rajone deklaruoti gyventojai, antra vakcinos doze – 2097.

Kitą savaitę Kretingos rajoną pasieks 1062 vakcinos nuo COVID-19 ligos, 912 iš jų – „Pfizer“, 100 – „Moderna“ ir 50 „Johnson & Johnson“ vakcinos dozių.

Palangos miestą šią savaitę pasiekė 732 dozės vakcinos: 312 – „Pfizer“, 120 – „Moderna“, 300 – „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZenec”).

Dėl skiepijimosi būtina susisiekti su savo asmens sveikatos priežiūros įstaiga.

 28,360 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes