… Sinoptikai prognozuoja karščio bangą. Kas kitas, jei ne šaltos sriubos padės juos įveikti. Lengvos, nekaloringos, kvapnios, pagardintos ledo gabalėliu.. Rekomenduoju šaltą bulgarišką tarataro sriubą. Tobulas pakaitalas įgrisusiems šaltibarščiams!
4 porcijoms: vieną vidutinį agurką sutarkuojame, vieną smulkiai supjaustome. Gerą saują graikinių riešutų pakepiname sausoje keptuvėje, žiupsnelį sukapojame, didesnę dalį su druska bei 3 skiltelėm česnako sugrūdame į pastą. Tada į ją ipilame šiek tiek graikiško kefyro arba natūralaus jogurto ir gerai išmaišome, supilame ant agurkų, ten pat sumetame kapotus riešutus. Supilame likusį jogurtą (iš viso 0,7 l), 0,3 l ledinio vandens (galima mineralinio). Sudedame smulkintus krapus, įspaudžiame pusės laimo (citrinos mažiau) sulčių, pasūdome, įberiame grūstų pipirų, paskanaujame, ar ko netrūksta ir galime mėgautis dar viena labai gaivia, labai kvapnia šalta vasaros sriuba…
Facebook “Zinos virtuvėje”
104,614 peržiūrų (-a)