Senosiose miestelio kapinėse pastatytas paminklinis akmuo, žymintis prieš 400 metų čia Jono Karolio Chodkevičiaus pastatytą pirmąją bažnyčią.

Praėjusį sekmadienį, Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus atlaidų dieną, Darbėnų gyventojai atšventė miestelio 430 metų jubiliejų.
Nuo šiol į Darbėnus atvykstančius svečius pasitiks paminklinis akmuo, priminsiantis vietą, kur prieš 400 metų senosiose miestelio kapinėse Lietuvos didysis etmonas Jonas Karolis Chodkevičius pastatė pirmąją medinę bažnyčią. Taip pat ten buvo ir senosios Darbėnų kapinės.

Tradiciškai ąžuolo lapų vainikais buvo padabinti Petrai, Pauliai, Povilai, Petrės ir Paulinos.

Paminklą sukūrė meistrai, vadovaujami darbėniškio Manto Gailevičiaus.
Išpuoštoje Darbėnų Šv. Apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčioje Kretingos rajono Motiejaus Valančiaus viešosios bibliotekos Darbėnų filialo bibliotekininkės Danutė Paulikienė ir Jurgita Anužienė darbėniškiams bei svečiams pristatė knygą apie miestelio istoriją bei dabartį „Darbėnai vakar ir šiandien“. Leidinį redagavo darbėniškė Jūratė Sofija Laučiūtė.

Darbėniškiai įdėmiai apžiūrinėjo istorines Darbėnų nuotraukas.

Po šv. Mišių bažnyčios šventoriuje skambėjo aktorės Nijolės Narmontaitės bei operos solistų Onos Kolobovaitės ir Egidijaus Bavikino atliekamos dainos.
Neužmirštos ir miestelio tradicijos – kaip ir kasmet, iškilmingai pasveikinti Petrai, Petrės, Povilai, Pauliai, Paulinos.

Žavingosios Darbėnų damos. Autoriaus nuotr.

Dainomis bei muzika darbėniškius taip pat linksmino miestelio Kultūros skyriaus kapela „Ontrep“, vadovaujama Artūro Juškos.

Taip svarbu įamžinti iškilmingas akimirkas!
Šventiniams atlaidams išpuošta Darbėnų Šv. Apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčia. Aisto Mendeikos nuotr.

 40,938 peržiūrų (-a)

83% LikesVS
17% Dislikes