Viena iš blogiausios būklės – Grūšlaukės tvenkinio užtvanka.

Už europines bei Savivaldybės biudžeto lėšas planuojama suremontuoti Grūšlaukės ir Senosios Įpilties užtvankas. Didžiausia projekto vertė numatoma 300 tūkst. eurų, 20 proc. šios sumos turės prisidėti Savivaldybė.

Pateikė paraišką
Savivaldybės administracija pateikė paraišką Nacionalinei mokėjimų agentūrai projekto „Senosios Įpilties (Titvydiškės) ir Grūšlaukės tvenkinių hidrotechninių statinių ir melioracijos sistemų atnaujinimas“ įgyvendinimui finansuoti.
„Apžiūrėjus rajone esančių tvenkinių hidrotechninius statinius nuspręsta, kad blogiausia būklė yra Senojoje Įpiltyje bei Grūšlaukėje. Kitų tvenkinių hidrotechniniams statiniams, t. y. užtvankų konstrukcijoms, dar teks palaukti. Beje, tikimės, kad kitąmet prasidės Lazdininkų užtvankos remontas, kurio techninis projektas dabar ruošiamas“, – „Švyturiui“ sakė Savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėja Ženeta Seniūnienė.
Finansavimas bus skiriamas projektams, kuriuos įgyvendinant numatoma suremontuoti valstybei priklausančius hidrotechninius statinius. Tokių Kretingos rajone yra keturiolika. Neseniai suremontuota Tuzų užtvanka, kitąmet prasidės Lazdininkų užtvankos remontas.

Be paramos neišsiverstų
Pasak Žemės ūkio skyriaus vedėjos Ž.Seniūnienės, be projektinio finansavimo sutvarkyti užtvankas būtų neįmanoma, nes tai kainuoja pakankamai brangiai.
„Iš Žemės ūkio ministerijos kasmet rajonas gauna apie 200 tūkst. eurų melioracijos reikalams. Tačiau tik apie 15 tūkst. eurų skiriama prižiūrėti tvenkiniams. Tiek pinigų užtenka nebent pakrantėms nušienauti. Kitos lėšos panaudojamos įvairioms avarijoms likviduoti, melioracijos grioviams, polderiams prižiūrėti“, – sakė Ž.Seniūnienė.
Savivaldybės tarybos Kaimo reikalų ir ekologijos komiteto pirmininko Stepono Baltuonio nuomone, ir tvenkiniai, ir juose esantys hidrotechniniai statiniai prižiūrimi blogai, daugelis jų visiškai netvarkomi.
„Manau, kad už 300 tūkst. eurų tikrai galima sutvarkyti Senosios Įpilties bei Grūšlaukės tvenkinių užtvankas. Tačiau dar yra ir kiti tvenkiniai, kurių statinius irgi būtina remontuoti. Tikiuosi, kad po truputį, gaunant finansavimą, tai bus galima padaryti“, – sakė S. Baltuonis.

 67,078 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes