Penktadienio vakarą Kartenos centre esantis skveras pirmą kartą pasipuošė šviečiančiais moliūgais. Iniciatyvą parodė Kultūros centro Kartenos skyrius, vadovaujamas Janinos Vaičekauskienės. Norint visą skverąpapuoštidaugybe moliūgų, neapsieita ir be didelio būrio geranoriškų pagalbininkų. Pasiruošti ir įgyvendinti skvero puošybosmeninę idėją padėjo tautodailininkas Vytautas Grundulas ir Rima Želvienė, prie jų prisijungė grupė Kartenos senjorų – moterų ir vyrų, – kurių rankomis ir buvo sukurtos dauguma vakaro grožybių.

J. Vaičekauskienės sumanymui daug padėjo ir Kartenos moksleiviai. Bemaž kiekviena klasė padarė po šviečiantį moliūgą, kai kurios klasės – ir ne po vieną.

Iniciatyvai surengti moliūgų šventę pritarė ir aplinkiniai Kartenos kaimai. Gintarų gyventoja Ingrida Kaubrienė ne tik subūrė kaimynus, bet ir tapo pagrindinės kūrybinės nominacijos nugalėtoja. Dauginčiuose padėjo Janina Mickuvienė, naujakuriai iš Abakų kaimo Dalia ir Petras Bertašiai.

Kartenos vaikams pagrindinė šventė įvyko dar penktadienio dieną.

Sviečiantys moliūgai Kartenoje

Didžiausiu ir daugeliui netikėtu Kartenos moliūgų vakaro akcentu tapo ilgo, po skverą išsirangusio žalčio instaliacija. Sumanymas išrangyti tokį žaltį gimė J. Vaičekauskienei ir jos draugėms, o sumanymą padėjo įgyvendinti V. Grundulas, išpjaustęs gyvūno galvą. Žalčiui padaryti ir kūną prikimšti kritusiais medžių lapaisprireikė net 100 m specialaus tinklo. Kai gerokai sutemus susirangiusį gyvūną apšvietė specialios lemputės, visi net aiktelėjo – reginys buvo įspūdingas.

Karteniškiai juokavo, kad sukūrė gal ir patį ilgiausią šviečiantį žaltį, vertą Gineso rekordo knygos. Gali būti, kad tokia idėja tęsis ir kitais metais.

“Švyturio” inf.

Šviečiantys moliūgai Darbėnuose

 41,373 peržiūrų (-a)

88% LikesVS
12% Dislikes