„Kretinga“ rungtyniauja pergalingai. ReAl moments nuotr.

„Kretingos“ krepšinio klubas, rungtyniaujantis Nacionalinėje krepšinio lygoje, po truputį įgauna pagreitį ir pasiekė dar dvi pergales. Praėjusį savaitgalį mūsų miesto ekipa pajūrio derbyje įveikė Palangos „Kuršių“ komandą, o ketvirtadienį Klaipėdoje po permainingos kovos nugalėjo vietos „Neptūno-Akvaservis“ krepšininkus.

Permainingos rungtynės su puikia pabaiga
Rungtynes Palangos arenoje sėkmingiau pradėjo „Kuršių“ ekipa ir per pirmąjį kėlinį iškovojo 8 taškų persvarą 24-16.
Antrasis ketvirtis jau daug sėkmingiau susiklostė „Kretingos“ komandai, kuri ne tik visiškai panaikino varžovų persvarą, bet ir į ilgąją pertrauką išėjo ilsėtis turėdama trijų taškų persvarą 38-35.
Trečiasis ketvirtis vėl daug sėkmingiau klostėsi mūsų miesto krepšininkams, kurie ir šią dešimties minučių atkarpą laimėjo 7 taškų persvarą, ir į paskutinį kėlinį žengė pirmaudami rezultatu 61-51.
Paskutinis ir lemiamas kėlinys vyko atkakliai ir permainingai. „Kuršiai“ buvo persvarą sumažinę iki 3 taškų, bet Aido Viskonto ir Ryčio Zabitos vedami mūsų miesto krepšininkai išlaikė pergalingą persvarą iki pat rungtynių pabaigos.
„Kretingos“ ekipoje rezultatyvumu išsiskyrė 19 taškų surinkęs Rytis Zabita, jam puikiai talkino 17 taškų pelnęs Aidas Viskontas, po 14 taškų prie pergalės pridėjo Eimantas Žilius ir Kornelijus Stonkus.
Palangos „Kuršių“ neišgelbėjo ir 27 taškus surinkęs bei 8 rezultatyvius perdavimus atlikęs Derekas Hanesas.

Panaikino persvarą ir laimėjo
Ketvirtadienio rungtynėse „Kretingos“ krepšinio klubo laukė akistata su kita pajūrio ekipa – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“.
Pirmasis kėlinys Klaipėdos sporto bazių valdymo centro salėje prasidėjo labai nerezultatyviai ir, sužaidus penkias minutes, rezultatu 3-0 priekyje buvo Klaipėdos ekipa.
Baigiantis pirmajam ketvirčiui abi komandos išjudino puolimą ir jam pasibaigus 12-10 pirmavo „Neptūno- Akvaservis“ ekipa.
Antrasis ketvirtis abiems komandoms puolime buvo jau daug sėkmingesnis. Ypatingai galingas jis buvo klaipėdiečiams, kurie per jį pelnė net 28 taškus. Į juos mūsų miesto ekipa atsakė 10 taškų mažiau ir po pirmosios rungtynių pusės turėjo 12 taškų deficitą 28-40.
Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštėje ryškiai pasikeitė ir kretingiškiai trečiąjį kėlinį varžovus visiškai sukaustė savo gynybos gniaužtuose. Per 10 žaidimo minučių praleido vos 9 taškus, patys atsakydami dvigubai daugiau ir prieš lemiamą ketvirtį priartėjo 46-49.
Paskutinis kėlinys vyko visiškai lygiai, ir tik likus žaisti minutę po Eimanto Žiliaus tritaškio „kretingiškiai“ atsiplėšė 6 taškų persvara, kurią kitos atakos metu varžovai iškart sumažino perpus. Visgi paskutines sekundes sėkmingiau sužaidę „Kretingos“ krepšininkai išlaikė 3 taškų persvarą ir šventė 3 pergalę iš eilės rezultatu 71-68.
Kretingos ekipoje galingu žaidimu vėl išsiskyrė Rytis Zabita, surinkęs 15 taškų ir atkovojęs 13 kamuolių, 16 taškų pelnė Edgaras Preibys, 15 taškų pridėjo Aidas Viskontas, 13 taškų savo sąskaitą papildė Eimantas Žilius.
„Neptūno-Akvaservis“ gretose rezultatyviausiai rungtyniavo atitinkamai 25 ir 18 taškų surinkę Lukas Kreišmontas ir Matas Vaitkus.
Sulaukė individualaus pripažinimo
Individualaus pripažinimo sulaukė ir galingą atkarpą sužaidęs „Kretingos“ krepšinio klubo centro puolėjas Rytis Zabita. Jis buvo pripažintas naudingiausiu Nacionalinės krepšinio lygos savaitės žaidėju. Aukštaūgis dvikovose prieš Mažeikių „Erelius“ ir Palangos „Kuršius“ surinko 19,5 taško, 6,5 atkovotų kamuolių ir 22,5 naudingumo balo vidurkius. Rytis šiame sezone pataiko 70,6 procentų dvitaškių, o tai yra penktas geriausias rezultatas lygoje.

Svarbu „neužmigti ant laurų“
Sėkminga atkarpa pasidžiaugė ir „Kretingos“ ekipos vyr. treneris Arimantas Mikaločius, bet, jo teigimu, svarbiausia nepagalvoti, kad esame geresni už visus, ir toliau kantriai dirbti, nes tik taip yra pasiekiamos pergalės.
„Emocijos ir nuotaikos komandoje tikrai puikios. Prieš Palangos ekipą tai buvo tarsi tikras „derbis“. Labai džiugina, kad visas tris rungtynes puikiai sužaidžiame rungtynių pabaigose. Pergalės tikrai pakelia mūsų pasitikėjimą savo jėgomis, bet kartu turime ir „neužmigti ant laurų“ bei toliau kantriai, sunkiai dirbti, nes tik taip galime pasiekti rezultatą“, – kuklus išliko treneris.
Laukia kelionė į Kauną
Šiandien Nacionalinėje krepšinio lygoje „Kretingos“ krepšinio klubas savo pergalių seriją bandys pratęsti Kaune, kur jų lauks akistata su Kauno „Žalgirio 2“ komanda. Rungtynes nuo 16 valandos tiesiogiai bus galima stebėti NKL youtube paskyroje.

 22,340 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes