Arimanto Mikaločiaus komanda pateko į „duobę“. ReAl moments nuotr.

„Kretingos“ krepšinio klubas, rungtyniaujantis Nacionalinėje krepšinio lygoje, dar dviem pralaimėjimais užbaigė pirmąjį ratą. Mūsų miesto krepšinio atstovai Šilutėje rezultatu 68-86 nusileido „Šilutės“ ekipai.
Šį ketvirtadienį paskutinėse pirmosios sezono pusės rungtynėse Vilkaviškyje, taip pat be didesnių vilčių, 73-86 buvo patirta nesėkmė prieš vietos „Perlo“ ekipą. Su ja šiandien toje pačioje salėje įvyks ir pirmosios antrojo Nacionalinėje krepšinio lygos rato rungtynės.
Viskas buvo aišku po dviejų kėlinių
Rungtynes Šilutės Vydūno gimnazijos salėje daug geriau pradėjo aikštės šeimininkai – „Šliutės“ krepšininkai, kurie per pirmąjį kėlinį pelnė 7 taškų persvarą 23-16.
Antrajame ketvirtyje šilutiškiai dar labiau padidino „apsukas“ ir ne tik puikiai žaidė gynyboje, kur „Kretingos“ ekipai leido įmesti tik 12 taškų, bet ir patys į tai atsakė 21 tašku. Po pirmosios rungtynių pusės jie jau turėjo saugią persvarą 44-28.
Po ilgosios pertraukos „Šilutės“ krepšininkai dar labiau padidino pranašumą ir po trijų kėlinių komandas jau skyrė 19 taškų – 63-44.
Nors paskutinis ketvirtis puolime mūsų miesto ekipai buvo sėkmingiausias, į kretingiškių atakas aikštės šeimininkai atsakė sėkmingai bei išlaikė persvarą. Todėl šventė užtikrintą pergalę rezultatu 86-68.
„Kretingos“ ekipoje rezultatyviausiai rungtyniavo 16 taškų surinkęs Eimantas Žilius, 10 taškų pridėjo Rokas Šimkevičius, 9 taškus pelnė Rytis Zabita, 8 taškais pašižymėjo Edgaras Preibys.
„Šilutės“ ekipoje dominavo 24 taškus pelnęs Valdas Vasylius ir 18 taškų surinkęs Delantas Jonesas.
Pralaimėta Vilkaviškyje
Ketvirtadienį rungtynėmis prieš Vilkaviškio „Perlą“ mūsų miesto ekipa užbaigė pirmąjį Nacionalinės krepšinio lygos ratą.
Nuo pat rungtynių Vilkaviškio sporto ir pramogų centro salėje pradžios į priekį „šovė“ aikštės šeimininkai – Vilkaviškio „Perlo“ krepšininkai, pirmąją dešimties minučių atkarpą laimėję 28-18.
Antrajame ketvirtyje jau vyko visiškai lygi kova, kurią dviem taškais laimėjo „Perlo“ krepšininkai ir į ilgąją pertrauką išsinešė 12 taškų persvarą 48-36.
Antroje rungtynių pusėje aikštės šeimininkai savo persvarą, pasiektą per pirmąsias dvidešimt rungtynių minučių, buvo padidinę ir iki 20 taškų, bet kretigiškiai besibaigiant rungtynėms ją sumažino ir nusileido varžovams rezultatu 73-86.
Kretingos ekipoje rezultatyvumu pasižymėjo 16 taškų surinkę Eimantas Žilius ir Rokas Šimkevičius. Po 11 taškų pridėjo Domininkas Matutis ir Rytis Zabita, kuris dar po krepšiais sugriebė ir 10 kamuolių.
„Perlą“ į pergalę vedė 18 taškų pelnęs Rokas Stankevičius, jam puikiai talkino 17 taškų surinkęs Augustinas Venckus.
Pasipildė legionieriumi
Įvyko pasikeitimų ir „Kretingos“ krepšinio klubo sudėtyje. Ekipą papildė legionierius iš Jungtinių Amerikos Valstijų Spenceris Mitchellas.
29 metų amžiaus 201 cm ūgio krepšininkui tai nebus pirmoji „stotelė“ mūsų šalyje. 2018-2019 metų sezone sunkiojo krašto ir centro pozicijoje galintis rungtyniauti žaidėjas gynė kitos Nacionalinės krepšinio lygos ekipos, Palangos „Kuršių“, garbę, kur vidutiniškai per 21 minutę fiksavo 6,7 taško ir 5,2 atkovoto kamuolio vidurkius.
Iš naujoko nemažai tikisi ir „Kretingos“ komandos vyriausiasis treneris Arimantas Mikaločius, kurio teigimu, komandai labai trūko priekinės linijos žaidėjo.
„Ieškojome pastiprinimo priekinėje linijoje ir į komandą atvyko Spenceris, kuris, tikiuosi, duos jėgos po krepšiu. Iš pirmų treniruočių atrodo, kad turėsime žaidėją, kuris galės centruoti puolime ir įneš daug energijos“, – teigė treneris.
Trūko energijos ir koncentracijos
Pagrindinė pralaimėjimo priežastis, „Kretingos“ krepšinio klubo vyriausiojo trenerio pastebėjimu, yra energijos ir koncentracijos rungtynių pradžioje stoka.
„Labai sunkios varžybos, kurios demonstruoja gerą krepšinį. Nuo pat rungtynių pradžios varžovai mus pranoko energija. Prastai pradėjome abi rungtynes, trūko koncentracijos gynyboje, kuo varžovai puikiai naudojosi. Tikimės, kad antrajame rate mums seksis geriau“, – sakė A.Mikaločius.
Pradės ten pat,
kur užbaigė
„Kretingos“ krepšinio klubas antrąjį Nacionalinės krepšinio lygos ratą pradės ten pat, kur užbaigė – Vilkaviškyje penktadienį 18 valandą susitiks su vietos „Perlo“ ekipa.
Primename, kad kretingiškiai visas rungtynes šiame sezone dėl standartus atitinkančios salės trūkumo mūsų mieste žaidžia išvykose.
Nuo 18 valandos šį susitikimą tiesiogiai bus galima stebėti NKL youtube paskyroje.

 6,855 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes