Kretingos futbolo klubas „Minija“. „Pirma lyga“ nuotr.

Šias metais mūsų miesto sportininkams netrūko ir skambių pergalių, ir skaudžių pralaimėjimų, taip pat ir permainų. Kokie šie, jau paskutines valandas skaičiuojantys, 2021 metai buvo mūsų miestą šalyje reprezentuojančioms 4 sporto šakų – smiginio, futbolo, motobolo ir krepšinio klubams, pasikalbėjome su organizacijų atstovais.

Sunkūs, permainingi, bet su laiminga pabaiga
Kretingos futbolo klubo „Minija“ trenerio Martyno teigimu, šie metai mūsų miesto futbolo komandai, kuri rungtyniavo LFF I lygoje buvo kupini permainų, bet svarbiausia – sezonas užbaigtas pergalingai.
„Prieš sezoną komandai buvo iškelti aukštesni tikslai, bet žaidimas „nesiklijavo“, o dar viduryje sezono keletas žaidėjų ir vyriausiasis treneris paliko ekipą. Tikrai buvo nelengva, ir mums visiems teko įdėti daug darbo bei pastangų, kad pasukti sezoną tinkama linkme ar bent jau išsaugoti vietą lygoje. Svarbiausias tikslas buvo įgyvendintas. Ir dar smagu, kad paskutinėse sezono rungtynėse savo aikštėje pavyko iškovoti pergalę, nudžiuginti savo gerbėjus. Žinome, kad žmonės Kretingoje myli šią sporto šaką. O ateinantiems metams visiems norėčiau palinkėti daugiau optimizmo ir tikėjimo savimi“, – šiuos metus apibendrino treneris.

Sugrįžimo metai
Neeiliniai metai, Kretingos motobolo klubo vyriausiojo trenerio Renato Žiubrio teigimu, buvo ir dar vienai mūsų mieste žmonių labai mėgstamai sporto šakai – motobolui. Po beveik dvejus metus dėl pandemijos užsitęsusios petraukos, vėl galėjome džiaugtis motbolo varžybomis.

Kretingos motobolo klubas. LMSF nuotr.

„Po ilgos petraukos organizavome Lietuvos motobolo suaugųsiujų čempionatą. Taip pat pirmą kartą įvyko ir šalies jaunimo čempionatas. Galima šiuos metus mūsų sporto šakai įvardinti kaip sugrįžimo. Dar vienas puikus ir, sakyčiau, puikiai pavykęs projektas – vasarą apie mėnesį laiko keliomis pamainomis trukusi vaikų motobolo stovykla. Joje išvis sudalyvavo apie 80 vaikų, kuriuos mokėme motobolo sporto paslapčių ir subtilybių. Visai mūsų sporto bendruomenei norėčiau palinkėti vienybės ir kantrybės“, – savo nuomone apie šiuos metus pasidalino treneris.

Istoriniai metai krepšiniui
Pergalingi ir istoriniai šie metai buvo kitai, taip pat mėgstamai mūsų mieste sporto šakai – krepšiniui. Kretingos krepšinio klubas laimėjo Regionų krepšinio lygoje ir po daugiau nei dvidešimties metų iškovojo vietą Nacionalinėje krepšinio lygoje. Šią komandą treniruojantis Arimantas Mikaločius taip pat pasidžiaugė pasiektu rezultatu, bet jis mano, kad tai turėtų būti tik kelio pradžia ir Kretingai dar būtina pagerinti infrastrūturą.

Kretingos krepšinio klubas „Kretinga“. NKL nuotr.

„Krepšiniui šie metai tikrai sėkmingi ir pergalingi. Laimėta Regionų lyga ir iškovota teisė rungtyniauti Nacionalinėje lygoje, kurioje irgi kol kas neblogai sekasi laikytis išsikeltų tikslų. Jie pirmajam sezonui yra kovoti kiekvienose rungtynėse ir išlikti lygoje. Tikrai turime stiprų kolektyvą, dublerinę komandą, ir tai – dar vienas žingsnelis į priekį. O mano palinkėjimas visiems miesto sporto gerbėjams būtų toks: noriu, kad Kretinga kuo greičiau taptų tikru sporto miestu su pilna infrastrūktura, nes čia visos sporto šakos yra mylimos ir lankomos“, – savo pastebėjimais pasidalino Arimantas Mikaločius.

Netrūko pergalių ir sėkmingų pasirodymų
Kaip sėkmingus ir darbingus bei nemažai gerų asmeninių ir komandinių rezultatų atnešusius metus įvardino ir Kretingos smiginio klubo „Topas“ vienas iš įkūrėjų bei vadovų Romualdas Jablonskis.

Kretingos smiginio klubas „Topas“. Smiginio federacijos nuotr.

„Mums šie metai tikrai buvo sėkmingi, pavyko sudalyvauti ir tarpautiniame turnyre Estijoje. Labai sėkmingos buvo mums Lietuvos ir Baltijos individualios vyrų ir moterų varžybos, kuriose „nuskynėme“ praktiškai visas prizines vietas, ir, sakyčiau, tai tikrai istorinis pasiekimas mūsų miesto smiginio istorijoje. Aplamai galiu pasidžiaugti, kad praktiškai visose varžybose, kuriose dalyvavo mūsų klubo atstovai, pavyko iškovoti prizinių vietų. Mūsų geri rezultatai neliko nepastebėti ir gavome teisę ateinančiais metais organizuoti Baltijos smiginio čempionatą mūsų rajone. Norėčiau visiems ateinančiais metais palinkėti taiklių metimų ir gerų rezultatų visose gyvenimo srityse“, – savo mintimis pasidalino smiginio klubo vadovas.

 127,677 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes