Praėjųsį savaitgalį kontrolines rungtynes savo aikštėje sužaidė „Optibet“ Pirmos lygos sezonui besirengianti Kretingos „Minijos“ futbolo ekipa. Kretingiškiai savo jėgas pasitikrino prieš taip pat toje pačioje lygoje debiutuosiančius Kauno „BE1“ futbolininkus. Po nulinėmis lygiosiomis pasibaigusio pirmojo rungtynių kėlinio, antrajame abi komandos pasikeitė įvarčiais ir rungtynes užbaigė rezultatu 1-1. Minijiečių gretose įvartį pelnė peržiūroje esantis žaidėjas.
Komandoje toliau rungtyniaus trys žaidėjai bei ją papildė gynėjas
Kretingos „Minijos“ futbolo klubas taip pat paskelbė, kad pratęsė bendradarbiavimą dar vienam sezonui su trimis svarbiais pagrindinės sudėties žaidėjais: kretingiškiais Germanu Vaniuchinu ir Viliumi Kazlausku bei klaipėdiškiu Deividu Šiuša.
Gynėjai Vilius Kazlauskas ir Germanas Vaniuchinas „Minijos“ komandoje pradės savo antruosius sezonus. Praėjusių metų pirmos lygos pirmenybėse 22 metų amžiaus Vilius Kazlauskas sužaidė 15 rungtynių.
32 metų patyręs vidurio ir krašto gynėjo pozicijoje galintis rungtyniauti Germanas Vaniuchinas ėjo komandos kapitono pareigas ir išvis sužaidė 23 rungtynes.
Mūsų miesto futbolo ekipa taip pat išsaugojo ir dar vieną svarbų žaidėją – Deividą Šiušą, kurį galima drąsiai vadinti komandos senbuviu, nes tai Deividui bus jau trečias sezonas vilkint „Minijos“ marškinėlius.
Komanda taip pat pranešė ir apie pirmąjį „naujoką“. Juo tapo 21 metų amžiaus vidurio gynėjas Ernestas Mockus, kuris yra rungtyniavęs įvairaus amžiaus šalies jaunimo rinktinėse ir taip pat turi patirties rungtyniaujant Lietuvos aukščiausioje futbolo lygoje, kur atstovavo Kauno „Žalgirio“ klubui.
Jau šiandien Kretingos „Minijos“ komanda savo aikštėje sužais dar vienerias kontrolines rungtynes. Jų varžovas bus Latvijos klubas SC „Grobina“. Rungtynių pradžia 13 val. Kretingos miesto dirbtinės dangos stadione.

 14,698 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes