Kretingos rajono moksleivių tinklinio pirmenybės pasiekė finišą (LTF nuotrauka)

Kretingos rajono moksleivių tinklinio pirmenybės, kurios vyksta merginų ir vaikinų grupėse, pasiekė finišą.
Vaikinų grupėje varžosi 7 komandos. Be pralaimėjimų pirmajame etape rungtyniavo Darbėnų gimnazijos pirmoji komanda, kuri pusfinalyje susitiko su ketvirtoje vietoje likusia tos pačios gimnazijos antrąja komanda.
Kitame pusfinalyje susirungė antrą vietą užėmusi Vydmantų ir trečią vietą pirmajame etape užėmusi Salantų gimnazijos komandos.
Merginų grupėje jau įvyko ir finaliniai sutikimai. Rungtynėse dėl trečios vietos susirungė Salantų ir Darbėnų gimnazijos 2 komanda, o finale dėl nugalėtojų vardo – J.Pabrėžos universitetinės gimnazijos ir Darbėnų gimnazijos pirmoji komandos. Abu finalus gan nesunkiai laimėjo Darbėnų gimnazistės.

Rungsis finale
Vaikinų grupėje pirmajame etape pralaimėjimo nepatyrė vienintelė Darbėnų gimnazijos pirmoji komanda, kuri visus savo varžovus įveikė „sausais“ rezultatais . Tik tarpusavio dvikovoje prieš savo gimnazijos antrąją komandą šiai komandai teko rimčiau paplušėti dėl pergalės, kurią pasiekė tik 3:2(25:19, 15:25, 25:23, 17:25, 15:10), ir tam prireikė maksimalaus galimo setų skaičiaus.
Antrą vietą pirmajame etape užtikrintai užėmė vos vieną pralaimėjimą prieš vienvaldžius lyderius patyrę Vydmantų gimnazijos moksleiviai.
Daug atkaklesnė kova vyko dėl paskutinių dviejų vietų, leidžiančių dalyvauti pusfinalyje. Po 8 taškus pirmajame etape surinko Salantų ir J.Pabrėžos gimnazijų komandos. Aukštesnę vietą ir patekimą į pusfinalį nulėmė tarpusavio rungtynių rezultatas, o jose pajėgesni buvo salantiškiai, įveikę savo varžovus rezultatu 3:0.
Pirmajame pusfinalyje tarpusavyje susirungė Darbėnų gimnazijos pirmoji ir antroji komandos. Pajėgesnė buvo pirmoji šios gimnazijos komanda, laimėjusi visus tris setus užtikrintai ir bendru rezultatu 3:0 laimėjusi savo pusfinalį.
Kitame pusfinalyje, kuriame rungtyniavo Vydmantų ir Salantų gimnazijos, taip pat didelės intringos nebuvo, ir rezultatu 3:0 rungtynes laimėjo Vydmantų gimnazijos tinklininkai.
Finalinės rungtynės vaikinų grupėje vyks Kovo 21 dieną J.Pabrėžos universitetinės gimnazijos sporto salėje. 13 valandą dėl 3-ios vietos žais Darbėnų 2-oji ir Salantų gimnazijos ekipos, o finale, kuris prasidės 14 valandą, Darbėnų gimnazijos pirmoji ir Vydmantų gimnazijos vaikinų komandos.

Merginų grupėje – Darbėniškių dominavimas
Merginų grupėje, kurioje varžosi 5 komandos, be nuostolių pirmą etapą baigė irgi vos viena komanda – J.Pabrėžos universitetinės gimnazija. Tik, skirtingai negu vaikinų grupėje, dėl šio pasiekimo kova vyko daug įtemptesnė ir sprendėsi paskutinio turo rungtynėse, kuriose J.Pabrėžos gimnazistės susirungė prieš Darbėnų gimnazijos merginas. Nuo pat susitikimo pradžios aikštelėje vyko labai lygi ir įtempta kova ir laimėtojui išaiškinti ekipoms prireikė visų penkių setų.
Visgi penktąjį setą sėkmingiau sužaidė ir pergalę rezultatu 3:2(25:21, 19:25, 14:25, 25:16, 15:13) iškovojo J.Pabrėžos universitetinės gimnazijos merginos. Ne ką mažiau įtempta kova vyko ir dėl paskutinio bilieto į pusfinalį, dėl kurio susikovė Vydmantų ir Salantų gimnnazijos moksleivės. Šioje dvikovoje nugalėtojui išaiškinti taip pat prireikė visų penkių setų. Šį kartą pajėgesnės rezultatu 3:2(25:23;25:27;25:23;22:25;9:15) buvo Salantų gimnazistės.
Merginų pusfinalyje tarpusavyje susitiko dvi Darbėnų gimnazijos komandos. Pajėgesnės buvo pirmosios komandos žaidėjos, laimėjusios rungtynes rezultatu 3:0.
Kitame pusfinalyje įdentišku rezultatu 3:0 savo varžoves, Salantų gimnazijos tinklininkes, įveikė ir į finalą pateko J.Pabrėžos universitetinės gimnazijos merginos.
Finalinėse rungtynėse dėl 3-os vietos, kurios vyko J.Pabrėžos universitetinės gimnazijos sporto salėje, susirungė Salantų gimnazijos ir Darbėnų gimnazijos antroji komandos. Nuo pat rungtynių pradžios aikštelėje dominavo darbėniškės ir lengvai rezultatu 3:0 įveikė savo varžoves iš Salantų ir pasidabino bronzos medaliais.
Didžiajame finale aikštelės šeimininkės Pabrėžos gimnazijos merginos susikovė prieš Darbėnų gimnazijos pirmosios komandos merginas. Praktiškai visuose setuose vyko apylygė kova, bet jų pabaigose sėkmingiau sužaisdavo darbėniškės, kurios laimėjo finalą bendru rezultatu 3:1.
Geriausiomis komandų žaidėjomis buvo pripažintos: Deimantė Urbšaitė – Darbėnų gimnazijos 1 komanda, Gintarė Bumblytė – J.Pabrėžos universtitetinė Gimnazija, Augustė Butkutė – Darbėnų gimnazijos 2 komanda, Gintarė Žilinskytė – Salantų Gimnazija, Ugnė Gadeikytė – Vydmantų Gimnazija.

 2,810 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes