Kretingos rajono moksleivių tinklinio pirmenybėse, kuriose dalyvavo 7 mūsų rajono gimnazijų ekipos, sužaisti finaliniai susitikimai, paaiškėjo prizininkai ir nugalėtojai. Jais tapo Vydmantų, Darbėnų ir Salantų gimnazijų vaikinai.
Nugalėjo vydmantiškiai
Finalinė pirmenybių dieną, kuri vyko Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos sporto salėje, prasidėjo mažuoju finalu dėl 3-ios vietos. Jame susitiko Darbėnų gimnazijos antroji ir Salantų gimnazijos vaikinų komandos.
Rungtynes daug sėkmingiau pradėjo Salantų moksleiviai, kurie lengvai laimėjo pirmuosius du setus rezultatu 25-11 ir 25-18. Trečiajame sete šiek tiek gyvybės parodė ir Darbėnų gimnazistai, laimėdami jį 25-19, tačiau tai buvo viskas, ką jie galėjo pasiūlyti savo varžovams kovoje dėl bronzos.
Ketvirtą setą vėl geriau sužaidė jį laimėdami rezultatu 25-21 ir 3 vietą iškovojo Salantų gimnazijos tinklininkai.
Didysis finalas dėl teisės vadintis stipriausia gimnazija tarp Vydmantų ir Darbėnų pirmosios gimanzijos komandų prasidėjo labai atkakliai. Vis dėlto seto pabaigą sėkmingiau sužaidė vydmatiškiai, laimėdami jį rezultatu 25-23 ir išsiverždami į priekį 1:0. Antrajame sete jau visiška žaidimo kontrolė priklausė Vydmantų gimnazijos vaikinams, kurie pirmavo nuo pat pirmos iki paskutinės seto minutės ir jį laimėjo 25-19. Trečiajame sete nebeturėdami kur trauktis susiėmė ir Darbėnų gimnazijos pirmosios komandos žaidėjai ir po labai įtemptos kovos jį laimėjo rezultatu 26-24 bei sušvelnino savo atsilikimą iki 1:2. Ketvirtasis setas šiose rungtynėse tapo lemiamas. Jį labai galingai pradėjo Vydmantų moksleiviai ir varžovams neleido net pagalvoti apie kažkokią intrigą, ir jį laimėjo užtikrintai rezultatu 25-16, taip užsitikrino nugalėtojų vardą.
Naudingiausi komandų žaidėjai:
Martynas Staponas – Vydmantų gimnazija
Vilius Balsevičius – Darbėnų gimnazija – I
Giedrius Drąsutis – Salantų gimnazija

Domas Černauskas – Darbėnų gimnazija – II
Gabrielius Talmontas – J. Pabrėžos universitetinė gimnazija
Martynas Daškevičius – Pranciškonų gimnazija
Justas Viltrakis – KTVM

 4,339 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes