„Minija“ pradėjo sezoną. (Mato Baranausko nuotrauka)

Naująjį „Optibet“ pirmos lygos sezoną pradėjo Kretingos futbolo klubas „Minija“. Pirmosiose rungtynėse kretingiškiai Panevėžyje po atkaklios kovos rezultatu 0:0 sužaidė prieš vietos „Panevėžio B“ ekipą.

Daug kovos ir mažai progų
Rungtynes Panevėžio Žemynos progimnazijos stadione kiek aktyviau pradėjo aikštės šeimininkai „Panevėžio B“ ekipa, kuri pirmąsias penkiolika minučių turėjo gan ryškiai teritorinę persvarą, bet ją pavojingais momentais paversti nesugebėjo. Kėliniui įpusėjus kamuolio kontrolė visiškai išsilygino, tačiau abiems komandos sunkiai sekėsi kurti progas prie vartų ir didžioji dalis žaidimo vyko aikštės viduryje. Galima sakyti, per visas 45 minutes nei vienai komandai nepavyko sukurti kažko įsimintino.
Po ilgosios pertraukos vaizdas ant vejos nelabai pasikeitė. Tiek „Minija“, tiek ir „Panevėžys B“ didelį dėmesį skyrė savo vartų saugumui ir bet kokius bandymus stabdė kietomis pražangomis. Vienintelis pavojingesnis momentas besibaigiant rungtynėms kilo prie minijiečių vartų. Po kampinio vos kamuolio į savo vartus nenukreipė gynėjas iš Kamerūno Haroldas Meyenga, tačiau savo komandos draugo klaidą ištaisė puikiai sužaidęs kretingiškių vartininkas Amiras Ahalarovas. Tad finalinis teisėjo švilpukas užfiksavo kovingas lygiasiąs rezultatu 0:0.
„Minijos“ sudėtis: Amiras Ahalorovas (vartininkas), Germanas Vaniuchinas (kapitonas), Haroldas Meyenga, Ernestas Mockus, Vilius Kazlauskas, Valdas Jašmontas, Deividas Šiuša, Rokas Rusys, Karzanas Janamnwiri, Deivydas Pipiras (75’ Mantas Gedutis), Yura Dimitrievas.

Padėkojo komandai už kovingumą
Komandos parodytu noru ir atsidavimu patenkintas liko „Minijos“ vyriausiasis treneris Darius Žindulis. Jo teigimu, komandai pavyko įgyvendinti pagrindinį tikslą ir nepraleisti įvarčio, ir jis tiki, kad jau kitose rungtynėse komandai pavyks ir įmušti.
„Pirmosios sezono rungtynės niekada nebūna lengvos. Buvome išsikėlę tikslą nepraleisti įvarčio, kas mums ir pavyko. Tiesa, ne iki galo pavyko realizuoti planą puolime. Per treniruotes bandysime taisyti klaidas ir kitose rungtynėse bandysime ne tik nepraleisti įvarčio, tačiau ir jį pelnyti. Noriu padėkoti komandai už atsidavimą rungtynėse ir kovingumą“, – savo mintimis pasidalino treneris.

Šeštadienį sieks pirmos pergalės
Pirmąją pergalę šiame sezone iškovoti Kretingos „Minijos“ futbolininkai galės jau šį šeštadienį savo aikšteje, kurioje „Optibet“ pirmos lygos antrojo turo rungtynėse priims Vilniaus „Žalgirio B“ ekipą. Vilniečiai pirmosiose rungtynėse savo žiūrovų akivaizdoje minimaliu rezultatu 0:1 nusileido Klaipėdos „Neptūno“ komandai.
Rungtynės Kretingos miesto dirbtinės dangos stadione startuos 14 valandą. Dvikovos tiesioginę transliaciją bus galima stebėti tiesiogiai „Minijos“ futbolo klubo Facebook paskyroje.

 2,407 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes