Kretingos M.Daujoto progimnazijos 4a klasės mokiniai kartu su mokytoja Rasa Zulumskyte-Trumpenskiene bei Kretingos muziejaus Gamtos skyriaus vedėja Jurgita Terteliene kiekvieną pavasarį vykdo prasmingą gamtamokslinį projektą „Nuo sėklos iki žiedo“.  Projektas prasideda ankstyvą pavasarį, kuomet kovo pradžioje mažieji gamtininkai į daigyklas pasėja vienmetes vasarines gėles (serenčius). Prieš sėją ieškoma informacijos apie šių gėlių rūšių ir spalvų įvairovę, naudingąsias bei gydomąsias augalo savybes.

Net tris mėnesius vaikai atsakingai prižiūri gėlių daigelius, atlieka net integruotas užduotis (skaičiuoja sėklų daigumą, lygina skirtingų rūšių augimo spartumą, fiksuoja statistinius duomenis ir pan.)

Už kruopštų rūpinimąsi gegužės pabaigoje serenčiai mus pradžiugino ir apdovanojo ryškiaspalviais žiedais. Kaip ir kasmet, gėles nunešėme į Kretingos muziejų. Šaunios muziejaus darbuotojos mūsų užaugintomis gėlėmis papuošė ne vieną muziejui priklausantį gėlyną. Visą vasarą mažųjų Dvaro parko bičiulių užaugintos gėlės džiugins kretingiškius bei miesto svečius.

O kad muziejaus aplinka ir Dvaro parkas tikrai būtų patrauklus lankytojams, sudalyvavome ir nedidelėje talkoje. Džiugu, kad maži, bet prasmingi vaikų darbai puošia mūsų Kretingą.

 M.Daujoto progimnazijos  pradinio ugdymo mokytoja Rasa Zulumskytė – Trumpenskienė

 20,787 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes