Sodininkų bendrijos „Agluona“ sodininkai nuo šiol turės daugiau galimybių prisidėti prie švaresnės aplinkos puoselėjimo – Šnaukštų kaime atidaryta nauja komunalinių atliekų ir pakuočių surinkimo aikštelė.

„Per paskutinius kelis dešimtmečius Lietuvoje su atliekų tvarkymu padaryta didelė pažanga. Džiaugiuosi ir tuo, kad mūsų rajonas yra vienas pirmaujančiųjų šalyje pagal atliekų tvarkymo, administravimo ir kitus rodiklius. Ne tik atidaromos naujos aikštelės, bet jos ir toliau prižiūrimos, o gyventojai gali jomis naudotis ir prisidėti prie švaresnės ir tvaresnės aplinkos kūrimo“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Šnaukštų kaimo Slyvų g. 2A įrengta aikštelė skirta sodininkų bendrijos „Agluona“ nekilnojamojo turto objektų savininkams, mokantiems sodininko tarifą. Skaičiuojama, kad ja naudosis apie 400 sodininkų.

Aikštelėje jie gali išmesti plastikines ir stiklo pakuotes, popierių, langų stiklą, metalą, taip pat mišrias komunalines atliekas, tekstilę. O į vaizdo kamerų stebimą aikštelę sodininkai pateks naudodami elektroninius raktus-pakabukus, kuriuos išduoda aikštelės operatorius.

Komunalinių atliekų ir pakuočių surinkimo aikštelė Šnaukštuose veiks  kasdien nuo 6 iki 22 val. O aikštelės operatorius dirbs pirmadieniais nuo 10 iki 17 val.

 356 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes