Ketvirtadienį apie 130 rajono gimnazistų žygiavo Kardo rinktinės partizanų takais. Tai jau 6-sis tradicinis žygis partizanų takais, kurio organizatoriai – Darbėnų gimnazija, Darbėnų seniūnija ir rajono Kultūros centro Darbėnų skyrius. Šių metų žygis – tai ir Ukrainos kovos prieš Rusijos okupantus palaikymo akcija.
Žygyje dalyvavo keturių Kretingos rajono gimnazijų vyresniųjų klasių mokiniai iš Vydmantų, Salantų ir Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijų. Kaip teigė Darbėnų gimnazijos direktorė Sonata Litvinienė, 7,5 kilometrų žygis buvo ne toks jau lengvas, įveikiamas vyresnių klasių mokiniams. Ruošiantis žygiui visi dalyviai buvo prašomi asmeniškai pasirūpinti geriamo vandens atsarga, apsauga nuo erkių ir uodų, žygiui žvyrkeliais ir pievomis pritaikytus patogius batus ir kita.
„Žygio trasą sudarė Darbėnų seniūnas Alvydas Poškys, po žygio jis džiaugėsi, kad nė vieno nepaklaidino, visi saugiau sugrįžo namo. O žygio maršrute buvo ką veikti, tai ir surengtos mums „pasalos“, ir estafetė su gana sunkiomis kliūtimis. Žygį derinome su mokinių pilietiškumo ugdymo ir krašto gynybos užduotimis,“ – pasakojo S. Litvinienė. Ji pridūrė, kad puikiai padirbėjo ir žygiui padėjo partneriai – Klaipėdos regiono Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, šaulių Žemaičių apygardos 3-oji rinktinė.
Buvusių senų kapinių vietoje gimnazistai pastatė atminimo kryžių, laikinoje stovyklavietėje netrūko karinių pratybų, vyko virvės traukimas, skambėjo patriotinės dainos ir, suprantama, skaniausia kareiviška košė.

 6,521 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes