Drevernos U?gav?ni? ?vej? ?iupinys.

Drevernos U?gav?ni? ?vej? ?iupinys.

Vienai porcijai reikia:

  • 100 g ?vie?ios arba 50 g d?iovintos v?g?l?s,
  • ?esnako vienos skiltel?s,
  • 10 g mork?,
  • 10 g svog?n?,
  • lauro lapo,
  • 2 kvapi?j? pipir?,
  • 3 g druskos,
  • 100 g bulvi?,
  • 80 g mirkyt? ?irni? su luobele,
  • 80 g mirkyt? balt?j? pupeli?,
  • 5 g aliejaus,
  • (m?s? laikais) ?iupsnelio smulkint? krap? arba ?akel? peletr?no.

?irnius ir pupeles per nakt? i?mirkyti. ? puod? ?pilti 5g aliejaus, ?mesti ?esnako skiltel?, smulkiai supjaustytus svog?nus, ma?ais kubeliais supjaustytas morkas ir pakepinti, kad dar?ov?s sumink?t?t?. Tada suberti i?mirkytus ?irnius ir pupeles, lauro lap? ir kvapiuosius pipirus, u?pilti 100 g vandens, u?dengti dangt? ir tro?kinti tol, kol sumink?t?s pupel?s. Po to sud?ti gabalais supjaustytas nuskustas bulves ir tro?kinti, kol sumink?t?s bulv?s, pagardinti druska.

D?iovint? v?g?l? atmirkyti vandenyje, nuspausti dr?gm?, supjaustyti gabalais ir apkepinti aliejuje arba perpus su kaimi?kai lydytu sviestu. Keptus v?g?l?s gabalus sud?ti ? atskir? duben?.

Atleid?iant ?iupin?, ant vir?aus u?d?ti keptus v?g?l?s gabalus, u?barstyti ?iupsnel? smulkint? krap? arba u?d?ti ?akel? peletr?no.

I??jus ledams ir prad?jus ?vejyb? mariose, sve?iams, ?vent?ms, vestuv?ms, krik?tynoms dreverni?kiai ?iupin? ruo?davo su unguriu!!!

 93,011 per?i?r? (-a)

100% Likes
0% Dislikes