Lietuvos kariai. Krašto apsaugos ministerijos nuotr.

Dauguma partijų yra įsipareigojusios, kad 2030 m. šalies gynybos biudžetas pasiektų 2,5 proc. bendrojo vidaus produkto BVP, tad teiraujamės, ką mūsų krašto – Mėguvos ir Kuršo rinkimų apygardų – antrojo turo kandidatai galvoja šiuo kausimu.

Kitąmet Krašto apsaugos ministerijai numatytos lėšo viršys 2 proc., jeigu išsipildys Finansų ministerijos rugsėjo mėnesio ekonominės raidos scenarijus, tačiau dėl koronaviruso krizės BVP prognozės labai neaiškios.

NATO yra nustačiusi standartą, kad sąjungininkių išlaidos gynybai siektų bent 2 proc. BVP, bet  Lietuva 2 proc. rodiklį pirmą kartą pasiekė tik pernai.

Kuršo apygardos kandidatai Antanas Vinkus, Juozas Mažeika ir Mėguvos – Mindaugas Skritulskas, Romandas Žiubrys. “Švyturio” fotokoliažas. 

Taigi, kandidatų į Seimą teiraujamės:

Ar pritariate šalies gynybos biudžeto didinimui iki 2,5 proc. BVP?

Antanas Vinkus, Lietuvos žaliųjų ir valstiečių sąjunga, Kuršo apygarda: šalies gynybos biudžetas turi nuosekliai didėti, didėjant Lietuvos žmonių ekonominėms galimybėms ir jų gerovei.

Juozas Mažeika, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Kuršo apygarda: pritariu, nes gali būti ir ne 2,5 proc., bet 2,1 ir 2,3 proc.

Mindaugas Skritulskas, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Mėguvos apygarda: taip, kadangi grėsmės nacionaliniam saugumui turi tendenciją didėti, bet ne mažėti. Esame didelių geopolitinių interesų regione.

Romandas Žiubrys, Lietuvos žaliųjų ir valstiečių sąjunga, Mėguvos apygarda: tik priminsiu, kad susitarimą iki 2030 m. gynybai skirti 2,5 proc. BVP pasirašė daugelis šalies politinių partijų. Šiam sprendimui pritariu, tiesa, manau, kad jis yra sunkiai įgyvendinamas bei manau, kad dėl to negali nukentėti socialinėms reikmėms skiriamo biudžeto dalis.

Su kandidatų požiūriu į vienalyčių santykių įteisinimą susipažinkite čia. 

Rytoj su šiuo ketvirtuku kalbėsimės apie vėjo elektrinių parką Baltijos jūroje. Sekite mūsų naujienas!

 

 15,563 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes