Ar pritariate giliavandenio išorinio uosto Klaipėdoje statyboms? Šito teiraujamės Kuršo ir Mėguvos apygardų antrojo rinkimų turo kandidatų.

Antanas Vinkus, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Kuršo apygarda:  Klaipėdos uostas turi būti konkurencingas ir padėti pildyti Lietuvos valstybės iždą, bet jo plėtimas turi vykti, įvertinant poveikį mūsų gamtinei aplinkai ir visų mūsų mylimiems paplūdimiams.

Juozas Mažeika, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Kuršo apygarda: taip, būtina didinti uosto krovos apimtis. Dabar uostas negali priimti didelio tonažo krovininių laivų, o išoriniame uoste galės juos aptarnauti. Ir taip sumažės laivų intensyvumas dabartiniame uoste.

Mindaugas Skritulskas, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Mėguvos apygarda: žinoma, giliavandenis uostas didintų Lietuvos ekonominį potencialą, tačiau svarbu derinti žmonių interesus: ne tik pakrantės gyventojų, bet, tarkime, ir Kopūstų kaimo, prie kurio planuojama geležinkelio plėtra, susijusi su uosto statybomis. Ne mažiau svarbu ekologiniai klausimai, pvz., krantotvarkos, ar planuojamas uostas netaps kliūtimi smėlio judėjimui, kas pakenktų paplūdimiams. Tai turėtų būti tinkamai įvertinta, diegiant tam tikrus techninius sprendinius. Šis projektas turėtų būti gerai išdiskutuotas ir atvirai pristatytas visuomenei, atsliepiant į jos poreikius.

Romandas Žiubrys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Mėguvos apygarda: jei to kaina – mūsų paplūdimiai, tuomet ne. Turime siekti maksimaliai apsaugoti mūsų pajūrį. Jau šiandien giliavandenio uosto statybų ties Klaipėda klausimas susilaukia didžiulio skirtingų visuomenės grupių pasipriešinimo. Tad akivaizdu, kad esama dar daug neatsakytų klausimų, būtina vystyti diskusijas tarp vietos bendruomenių, Seimo, Vyriausybės ir Klaipėdos uosto.

Kuršo apygardos kandidatai Antanas Vinkus, Juozas Mažeika ir Mėguvos – Mindaugas Skritulskas, Romandas Žiubrys. “Švyturio” fotokoliažas. 

Susipažinkite su kandidatų atsakymais į kitus klausimus:

Į Seimą su 8 mandatais pateko Laisvės partija, sieksianti įteisinti tos pačios lyties asmenų santuoką. Daugiausiai mandatų pirmajame ture surinkusi TS-LKD atvirai kalba apie koaliciją su Laisvės partija, siekiančia įteisinti vienalyčių asmenų šeimų santykius. Kai ateis diena balsuoti už šį įstatymo projektą, ar pritarsite tos pačios lyties asmenų santuokai?

Ar pritariate šalies gynybos biudžeto didinimui iki 2,5 proc. BVP?

Kaip vertinate vėjo elektrinių parko statybas Baltijos Jūroje ties Palanga-Šventąja? Ar joms pritariate?

 9,145 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes