Judriausią Vilniaus gatvę - Savanorių prospektą - papuošė Kretingoje gyvenančio menininko Andriaus Miežio paveikslas.

Prieš gerą savaitę “Švyturio” kalbintas iš Vilniaus kilęs menininkas Andrius Miežis, jau beveik tris dešimtmečius gyvenantis Kretingoje, socialiniuose tinkluose pasidalijo džiaugsmu, kad vienas jo siurrealistinių darbų papuošė jo vaikystės miestą. 

Štai šis Andriaus Miežio paveikslas papuošė Gedimino prospektą Vilniuje.

Vieną judriausių sostinės gatvių, Savanorių prospektą, nuo šiol puošia didžiulis stendas, ant kurio perkeltas akrilu tapytas A. Miežio darbas “Alter ego meditacija grybų pievelėje”.

Idėją menininkų darbais puošti sostinę įgyvendino Vilniaus miesto savivaldybė kartu su reklaminių stendų agentūra „JCDecaux Lietuva“, vykdydamos projektą „Menas be stogo. Atrask menininkus ir galerijas“.

Kretingiškio (A. Miežis save jau taip vadina) darbas pateko į atrinktų darbų šimtuką. Iš viso savo kūrinius projektui pristatė net 500 menininkų.

Gal tapytojas yra nusižiūrėjęs ir Kretingoje kokią viešą vietą, kurią galėtų papuošti savo darbais?

“Geras klausimas, – nusijuokia “Švyturio” pašnekovas. – Aš tai galiu nusižiūrėti, bet kas leis ir pakabins? Žinoma, tai būtų puiki idėja, bet kažkodėl nuojauta kužda, kad Kretingai tai nešaus į galvą, nors Lietuvoje jau daug kur yra nuostabių piešinių ant namų ar pan.”

Šiuo metu keli A. Miežio darbai eksponuojami ir šalies dailininkų sąjungos didžiausios galerijos „Arka“ surengtoje respublikinėje tarpdisciplininėje virtualioje parodoje „Baltojį buveinė. Trys dekados“,  kurioje savo darbus – nuo video iki tekstilės, skulptūros ir tapybos – pristatė garsiausi Lietuvos menininkai.

Virtualus turas po parodą – čia. 

 54,810 peržiūrų (-a)

83% LikesVS
17% Dislikes