Šokoladiniai saldainiai su karamelizuoto kondensuoto pieno bei graikinių riešutų įdaru.

Šventėms nenumaldomai artėjant pats laikas apmąstyti būsimus desertus. Šokoladinių saldainių su karamelizuoto kondensuoto pieno bei graikinių riešutų įdaru su mumis dalijasi Kretingos ir technologijos verslo mokyklos vyriausioji profesijos mokytoja Gita Ingrida Stupelienė. 

Sudėtinės dalys:

150 g šokolado (konditerinio)

Įdarui:

200 g  karamelizuoto kondensuoto pieno

100 g kondensuoto pieno

50 g graikinių riešutų (smulkintų)

žiupsnelis druskos

Pirmiausia reikia išlydyti šokoladą. Šokoladas išlydomas dubenėlyje, kuris įstatomas į karštą vandenį. Šokolado lydymosi temperatūra yra 30–32 C laipsnių. Jei neturite termometro, tuomet galite patikrinti piršto galiuku: šokoladas turi būti ne karštesnis nei kūno temperatūra.

Pasiruošiame silikoninę formelę šokoladiniams saldainiams. Konditeriniu teptuku tepame pašildytą šokoladą ant formelių dugno bei sienelių ir dedame kelioms minutėms į šaldymo kamerą.

Pasiruošiame įdarą. Į dubenį supilame karamelizuotą ir saldintą kondensuotą pieną, suberiame susmulkintus graikinius riešutus, druską ir išmaišome iki vientisos konsistencijos masės.

Paruoštą įdarą daliname į šokoladines formeles, užpilame šokoladu, tolygiai nubraukiame peiliu ir dedame 5 minutėms į šaldymo kamerą.

Ištraukiame formeles iš kameros ir išimame saldainius. Saldainius galima papuošti skystų šviesiai auksinių maistinių dažų potėpiais.

O kokie Jūsų mėgstamiausi šventiniai receptai? Pasidalinkite su “Švyturio” skaitytojais? Jūsų receptų su nuotraukomis laukiame adresu redakcija@svyturiolaikrastis.lt

 43,551 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes