Jums reikės:
200 g natūralaus medaus, 1 kiaušinio, 500 gmiltų, 100 g rudo cukraus, 130 g sviesto, 1 valgomas š. kakavos, 1 arb. šaukštelio malto imbiero, 1 arb. šaukštelio maltų gvazdikėlių, 1 arb. šaukštelį cinamono, kepimo miltelių, 2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus.
Glazūrai: kiaušinio baltymo, 250 g cukraus pudros, citrinos sulčių.
Medų pašildyti su cukrumi garų vonelėje, kol ištirps cukrus. Tuomet sudėti prieskonius, kakavą, vanilinį cukrų. Kitas žingsnis: dedame ištirpintą sviestą ir išmaišome iki vientisos masės. Įmušame kiaušinį. Tuomet sudedame miltus su kepimo milteliais.
Paruošta tešla laikoma šaldytuve bent pusvalandį. Galima laikyti ir kelias dienas.
Ruošiame imbierinius maduolinius sausainius. Iškočiojame tešlą, išspaudžiame įvairių formų sausainius ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 7-10 min.
Pasiruošiame glajų: išplakame kiaušinio baltymą, dedame cukraus pudrą, supilame išsunktas ir perkoštas citrinų sultis.
Puošiame įvairiaspalviais pabarstukais, aguonomis ar jūsų pasirinktais papuošimais.
Šių imbierinių meduolinių sausainių galiojimo laikas, laikant dėžutėje – 90 dienų.
Už receptą ačiū Gitai Ingridai Stupelienei, Kretingos technologijos ir verslo mokyklos vyriausiajai profesijos mokytojai.
71,500 peržiūrų (-a)