Vaikučiai mielai pasvers 200 g rudojo cukraus (suteiks papildomą karamelės poskonį), 100 g šviesaus medaus, įpils 50 ml vandens ir viską sudės į puodą, įbers žiupsnelį druskos, o mama ar (dar geriau) tėtis pakaitins ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus.
Kol tėveliai dirba, mažieji pasveria 150 g sviesto, kurį reikia sudėti į karštą cukraus masę ir maišyti, kol išsilydys. Puodą nukelti nuo ugnies.
Tada tėtis deda 1 valgomą šaukštą imbiero, mamytė – 1 valgomą šaukštą cinamono, o vaikučiai po 1 arbatinį šaukštelį kardamono, tarkuotos apelsino, citrinos žievelės, supila 25 ml pieno. Viską gerai išmaišome… ir namuose kvepia Kalėdomis.
Tada visa šeima eina gerti arbatos ir pažiūrėti mėgstamą filmą.
Kai sausainių masė pravėsta, sudedame 500 g miltų ir vieną arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, gerai išminkome. Tešla turi būti minkšta ir tąsi, gali vos vos lipti prie rankų. Sudedame tešlą ant maistinės plėvelės, susukame ir padedame nakčiai į šaldytuvą subręsti.
O kitą dieną prasideda visas smagumas: kočiojimas (kuo ploniau, tuo skaniau), žaidimas su formelėmis ir laukimas džiugaus rezultato (8-10 min 180° įkaitintoje orkaitėje).
Nepamirškite miltų pūgos ir daug šypsenų bei juoko…

Už receptą ir puikius patarimus dėkojame Rimai Kalniuvienei!

 80,266 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes