Imbierinėms meduolinėms eglutėms iškepti reikės skirtingų dydžių žvaigždžių formelių.
Ingredientai:
200 g natūralaus medaus
1 kiaušinis
500 g miltų
100 g rudo cukraus
130 g sviesto
15 g meduolinių prieskonių
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
2 arb. šaukšteliai vanilinio cukraus.
Glazūrai:
kiaušinio baltymas,
250 g cukraus pudros
1 citrinos sultys.
Medų šildyti su cukrumi garų vonelėje tol, kol ištirps cukrus. Į pravėsusią medaus cukraus masę sudėti prieskonius, vanilinį cukrų. Kitas žingsnis: dedame ištirpintą sviestą ir išmaišom iki vientisos masės. Įmušame kiaušinį. Galiausiai sudedam miltus ir kepimo miltelius.
Paruošta tešla laikoma šaldytuve bent pusvalandį. Galima laikyti ir kelias dienas.
Ruošiam imbierines meduolines eglutes. Iškočiojame tešlą, išspaudžiame žvaigždžių formelių pusgaminius ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje nuo 7 iki 10 min.
Pasiruošiame glajų: išplakam kiaušinio baltymą, dedam cukraus pudrą, supilame išsunktas ir perkoštas citrinų sultis. Dedam ant lėkštutės didžiausią iškeptą meduolinę žvaigždę ir tepam glajumi, toliau ant glajaus viršaus dedame mažesnę žvaigždę ir vėl patepam glajumi. Puošiame įvairiaspalviais pabarstukais ar jūsų pasirinktais papuošimais.
Sudėjus į dėžutę šias imbierines meduolines eglutes galima išlaikyti net tris mėnesius.
Už Kalėdomis kvepiantį receptą dėkojame Kretingos technologijos ir verslo mokyklos profesijos mokytojai Gitai Ingridai Stupelienei.
Receptus siųskite adresu redakcija@svyturiolaikrastis.lt
70,709 peržiūrų (-a)