Kepta anties krūtinėlė su saldžiųjų bulvių koše ir traškučiais.

…Prieš keletą metų Naujuosius sutikome Rygoje… Vakarieniaudama viename iš Rygos senamiesčio restoranų “pasivogiau” receptą – kepta anties krūtinėlė su saldžiosios bulvės koše ir traškučiais… Pats šefas, įspūdingų formų milžinas Gunars, prisėdęs šalia, kantriai aiškino patiekalo paslaptis…

Iš tikrųjų nelabai sudėtingas reikalas, tačiau įdomiai žiūrisi ant šventinio stalo, gardžiai pamalonina pilvą įvairių skonių ir faktūrų deriniu… Gal panorėsit paįvairinti savo Kalėdų ar Naujųjų vakaro meniu…

 

Taigi – puse saldžios bulvės suskutu daržovių skustuku ir orkaitėje džiovinu apie valandą 130 laipsnių, tiesiog stebėkit, kada pasidarys traškūs…

Pusantros bulvės iškepiau orkaitėje su saliero šaknimi, svogūnais, česnakėliu, rozmarinu, pipiriukais, druskyte ir šlakeliu aliejaus, po to sublenderiavau…

Antienos krūtinėlės jokiu būdu nemarinuokit, neprieskoniuokit, supjaustykit odelę kvadračiukais ir dėkit į labai įkaitintą sausą keptuvę ir gerai apskrudinkit iš abiejų pusių, tada padruskinkit, papipirinkit ir dėkit į maksimaliai įkaitintą orkaitę 10-12 min…

Patiekdama padarau “lizdą” iš košės, dedu supjaustytą antieną, užbarstau traškučių, papilu naminio aštraus spanguolių padažo: skonių visa paletė – sūru, saldu, rūgštu, aštru… Faktūra visa įmanoma – košė, mėsytė, traškučiai – minkšta, slidu, elastinga, trapu, trašku…

Ir vyno būtinai, sodraus, tamsiai raudono, kokį mėgstate…

Dėkojame palangiškei Zinaidai Bružienei, kuri leidžia pasidalinti jos receptais. Daugiau Zinaidos receptų – Facebook grupėje “Zinos virtuvėje”. 

Laukiame ir Jūsų receptų su nuotraukomis – reklama@svyturiolaikrastis.lt

 75,094 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes